Superliga: Liderul, Farul, se desprinde, U Cluj merge ceas cu Sabău, Craiova joacă azi

0
131

Liderul Superligii, Farul Constanţa, s-a desprins la 16 puncte de Universitatea Craiova, după victoria cu 2-0 contra lui Sepsi. Noua senzaţie a lui Hagi, Mazilu, a reuşit un alt gol de excepţie, iar craioveanul Tudor Băluţă, care a refuzat-o pe Ştiinţa şi a ales să revină la Farul, a deschis scorul. Totuşi, victoria trupei de pe litoral o ţine pe Sepsi la 4 puncte în spatele Craiovei şi îi mai menţine şanse la play-off echipei lui Mititelu, care a remizat la Chindia, scor 0-0.

Universitatea Cluj merge ceas de când a plecat Eugen Neagoe, Ioan Ovidiu Sabău având rezultate mult mai bune decât a avut “Geană” la Cluj sau decât are la Craiova. “Şepcile roşii” au câştigat cu 1-0 în deplasare cu Hermannstadt, gol I. Filip (10), iar pe final gazdele au ratat un penalty.

Azi, Universitatea Craiova întâlneşte FC Argeş, de la ora 18.00, pe arena „Ion Oblemenco”. Cu ocazia zilei de 1 martie, clubul Universitatea Craiova a decis să lase intrarea liberă pentru femei şi, totodată, cu prilejul „Săptămânii Altfel”,  copiii vor avea acces gratuit. Dacă nu câştigă nici astăzi, Universitatea Craiova poate să-şi ia adio de la cupele europene de pe acum, fiindcă distanţa de primele locuri este deja consistentă, chiar şi cu înjumătăţirea punctelor. În acest sezon, locul 4 va juca barajul pentru Conference League numai dacă CFR Cluj, care va termina pe podium, va câştiga şi Cupa României, dar Dan Petrescu n-a fost niciodată preocupat de această competiţie. Diferenţa de primele clasate ar fi recuperabilă în play-off, numai că jocul echipei lui Neagoe lasă de dorit, aproape în toate meciurile din 2023 alb-albaştrii dezamăgindu-şi crunt fanii.