Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să se adreseze plenului Parlamentului European

0
515
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să se adreseze plenului Parlamentului European în cadrul dezbaterii de astăzi privind invadarea Ucrainei de către Rusia.

Președinta PE, Roberta Metsola, va deschide dezbaterea la ora locală 12.30 (13.30 ora României). Președintele Zelenski și președintele Parlamentului ucrainene Ruslan Stefanciuk vor fi apoi invitați să intervină de la distanță, dacă situația le permite să facă acest lucru. Eurodeputații în Parlamentul European vor asculta apoi opiniile președinților Consiliului și Comisiei, Charles Michel și Ursula von der Leyen, precum și ale șefului politicii externe a UE, Josep Borrell, înainte de a face evaluarea atacurilor rusești.

Sesiunea plenară va adopta o rezoluție pentru a încheia dezbaterea. Anunțarea rezultatului final al votului privind proiectul de rezoluție este programată pentru ora locală 17.15. Proiectul de rezoluție prezentat de grupurile politice este disponibil aici.

Adunare în sprijinul Ucrainei

La inițiativa președintelui Metsola, va avea loc o adunare a eurodeputaților, a personalului și a invitaților ucraineni pe Esplanadă, în fața Parlamentului European de la Bruxelles, la ora locală 15.30 (16.30 ora României), pentru a-și exprima solidaritatea cu Ucraina și cu poporul său.