„Mozaic fotografic” prezentat la Craiova de un artist din Israel

0
440

În organizarea Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”, la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova va fi vernisată luni, 4 martie 2019, ora 19.00, expoziția personală de fotografie a artistului Armand Beraru, din Haifa, Israel, intitulată „Mozaic fotografic”. Expoziția cuprinde 32 de fotografii color, cu tematică variată. „Artistul prezintă, într-o bogată paletă cromatică, diferite situații, oameni și locuri din multiplele sale deplasări atât în țara natală, cât și din diferite locuri din Europa, inclusiv din România”, precizează organizatorii.

«Armand, bunul meu prieten, este cunoscut publicului craiovean iubitor de fotografie, căci s-a remarcat în cadrul unei ediții a Salonului „Mihai-Dan Călinescu” (ediția 2006), obținând Premiul I cu o fotografie absolut superbă și unică în același timp. Lucrările sale au mai putut fi văzute și la Muzeul de Artă din Craiova, în cadrul expoziției de grup „Quartet”, în anul 2008, alături de cele realizate de Mg. Lothar Schörg (Austria), Ștefan Toth și subsemnatul. Această expoziție a mai fost prezentată în Austria, Germania și Israel. Datorită legăturilor de prietenie cu acest important artist fotograf și, mai ales, contribuției sale în domeniul fotografiei, Armand Beraru a devenit membru de onoare al fotoclubului nostru», a precizat col. (r.) Mircea Anghel, președinte al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”.

Armand Beraru s-a născut în Cernăuți (11 august 1932) și s-a stabilit în Israel în 1964, în prezent locuind în orașul portuar Haifa. După cum mărturisește, s-a ocupat de fotografiere mai întâi ca amator, vreme de 40 de ani, urmând la început cursurile organizate pe lângă Monetăria Statului din București, iar în prezent este recunoscut ca artist fotograf. Este membru al Societății Israeliene de Artă Fotografică cu distincția A.IPAS, membru Creator Consacrat al Asociației Artiștilor Fotografi din România cu distincția Hon.AAFR, membru de onoare al Fotocluburilor „Nufărul” din Oradea și „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova, laureat al Fondului Cultural Sara și Haim Ianculovici. După pensionare, în septembrie 1997, a deschis numeroase expoziții personale în Israel, la Berlin, Bad Reichenhall, Freienhufen – Germania, Salzburg, București, Sibiu, Craiova, Oradea și Marghita. De asemenea, a participat la expoziții colective în Israel, Moscova, Novosibirsk, St. Petersburg, Kioto – Japonia, Oradea, Berlin și Bad Reichenhall – Germania, Salzburg, Bad Hofgastein-Austria.