84 de ani de Protecţie Civilă sărbătoriţi la Craiova

0
73

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au sărbătorit, ieri, printr-o serie de manifestări, împlinirea a 84 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România. În prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale şi judeţene, dar şi a colegilor de la celelalte unităţi din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, la sediul ISU Dolj s-a desfăşurat şedinţa solemnă în cadrul căreia a fost prezentată importanţa acestei structuri, un scurt istoric şi au fost avansaţi în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim doi ofiţeri şi patru subofiţeri ai Inspectoratului. Pompierii au primit mulţumiri pentru tot ceea ce fac în fiecare zi pentru a proteja populaţia.

isu (2)Ieri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“, a fost organizată o şedinţă solemnă dedicată sărbătoririi a 84 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România. Manifestarea, la care au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, dar şi ai celorlalte structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, a început cu un scurt istoric al Protecţiei Civile în România, prezentarea fiind făcută de comandantul ISU Dolj, col. Constantin Florea. Prefectul de Dolj, Nicolae Sorin Răducan, care este şi preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne prezentarea mesajelor, şi a ţinut apoi să felicite cadrele ISU Dolj pentru modul în care acţionează zilnicpentru a proteja viaţa, sănătatea şi bunurile doljenilor. „Curajul, spiritul de sacrificiu şi disciplina cu care voluntarii şi profesioniştii au trasat noi limite între viaţă şi moarte le-au atras respectul, încrederea şi recunoştinţa cetăţenilor judeţului Dolj”, a precizat Nicolae Sorin Răducan.

isu (1)Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, instituţie implicată activ în dotarea materială a ISU Dolj în baza finanţărilor atrase, a ţinut să asigure conducerea unităţii că şi pe viitor colaborarea va fi la fel de bună şi cu rezultate pe măsură. Doresc să vă asigur de întregul nostru respect pentru rolul extrem de important pe care îl îndepliniţi, atât zi de zi, informând şi pregătind populaţia, cât şi în momentele critice în care sunteţi chemaţi să acţionaţi pentru salvarea vieţilor. Acesta este şi motivul pentru care Consiliul Judeţean Dolj a urmărit în permanenţă să vă fie un partener deschis, iar investiţiile care s-au materializat în ultimii ani, precum şi iniţiativele pentru perioada următoare arată că gestionarea situaţiilor de urgenţă a fost şi rămâne o prioritate. La ceas aniversar, vă rog să primiţi sincerele noastre felicitări, a spus Ion Prioteasa.

Comandatntul ISU Dolj a anunţat, apoi, înaintarea în gradul următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim, a doi ofiţeri şi 6 subofiţeri. În plus, au fost premiate cele mai bune lucrări participante la concursul de desene „Un plus de siguranţă pentru viaţa noastră“, la care au participat elevi din clasele I – VIII din judeţ. Şi tot pentru a marca această zi deosebită, ieri, toate subunităţile de intervenţie din judeţ – Calafat, Segarcea, Băileşti, Bechet, Işalniţa – au organizat „Ziua Porţilor Deschise“ pentru cei interesaţi să vadă o parte din tehnica de intervenţie a pompierilor.