Romii cărămizari din Craiova, informaţi despre discriminare

3
2124

Centrul Local Antidiscriminare, în colaborare cu Agenţia de Consiliere şi Sprijin pentru Minorităţi şi Persoane Defavorizate din România, a susţinut, ieri, o sesiune de informare privind discriminarea pe piaţa muncii, la sediul Organizaţiei Romilor Cărămizari din Craiova. „Membrii acestei organizaţii fac parte din grupul-ţintă al proiectului nostru. Suntem aici pentru a-i informa asupra formelor de discriminare, măsurile de combatere a fenomenului şi sancţiunile prevăzute de legislaţie în aceste cazuri, precum şi pentru a le prezenta exemple de bune practici în domeniu. Ţinta acestei sesiuni de informare este ca persoanele şi grupurile vulnerabile să afle mai multe despre egalitatea de şanse pe piaţa muncii”, a explicat Florin Bonciog, coordonatorul CLA Dolj. Înfiinţat în luna iunie a acestui an, Centrul Local Antidiscriminare din Craiova, funcţionează în incinta DGASPC Dolj, organizează sesiuni de informare şi oferă consiliere victimelor discriminării, la nivelul judeţului Dolj. Activitatea centrului este asigurată de coordonatorul Florin Bonciog, colaboratorul din partea Consiliului Judeţean Dolj, Radu Canţăr şi Izabela Tudorache, colaborator din partea DGASPC Dolj.

Organizaţia Romilor Cărămizari din Dolj s-a înfiinţat în anul 2000 având ca obiect de activitate apărarea drepturilor persoanelor de etnie romă, integrarea acestora în societatea românească şi sprijinirea în ocuparea unui loc de muncă. Structura reuneşte la acest moment, potrivit preşedintelui Ion Băltean, în jur de 2000 de membri. „Ne confruntăm cu fapte de discriminare adesea, oamenii sunt marginalizaţi, adesea, dar pe piaţa muncii situaţia este şi mai complicată. Romii nu-şi prea găsesc locul aici şi e bine să afle aceste lucruri”, a spus Ion Băltean.

3 COMENTARII

  1. Cat de ****** poti fi? Se zice “caramidar”, nu “caramizar”, cauta in dictionare. A ajuns nea Cantzar asa de rau ca nici corector nu mai are la ziar? Ca oricum asa-zisii redactori sunt ********.

  2. In realitatese numeste conform denumirii oficiale Organizaţia Romilor Cărămizari intrucat pe “Cărămidari” care ar fi fost intradevar forma corecta a cuvantului nu sa dat voie de la minister pe disponibilitate de nume, iarpe presedinte il cheam Ion Bălteanu nu “Băltean” si duce o munca gra pentru a integra comunitatea rroma in societate.
    o seara buna

Comments are closed.