Investiţie de 15 miliarde de lei în cea mai veche şcoală din Mârşani

1
1172

Şcoala cu clasele I-VIII nr 1 din Mârşani este prima unitate de învăţământ a acestei comune, fiind înfiinţată în anul 1911, chiar de unul dintre fii satului. De atunci nu şi-a încetat niciodată activitatea. Şi astăzi se bucură de aceeaşi importanţă ca în primii ani de existenţă. 250 de copii învaţă aici. Pentru a le oferi condiţii moderne de educaţie, în şcoală au fost făcute lucrări de reabilitare şi extindere în valoare de 15 miliarde de lei vechi.

Investiţiile, inaugurate zilele trecute, au început în anul 2009. Vechile clase, prin care au trecut zeci de generaţii, degradate de trecerea timpului au fost reabilitate. Lângă acest imobil a fost construită şi o nouă clădire cu parter şi etaj, în care au fost create alte noi clase şi laboratoare moderne. Finanţarea lucrărilor a fost asigurată de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, iar cofinanţarea de Primăria Mârşani.

„Aceste lucrări de modernizare şi extindere au fost necesare, în primul rând pentru că vechiul imobil era degradat, iar în al doilea rând pentru că nu mai aveam spaţii suficiente pentru a desfăşura activitatea. Copii învăţau în două ture şi foloseam chiar şi un alt imobil din localitate. Acum însă cei 250 de elevi învaţă numai de dimineaţă şi nu se mai pune problema că pe timp de iarnă trebuie să meargă acasă pe întuneric. În plus, au la dispoziţie alte standarde educaţionale. Au bibliotecă şi laboratoare dotate corespunzător. Unitatea de învăţământ se bucură de tradiţie şi continuitate, având un secol de existenţă”, a declarat Constantin Ghecioiu, primarul comunei Mârşani.

Noile clase şi laboratoare pe care elevii le folosesc încă de la începutul acestui an şcolar, nu reprezintă singura investiţie. Primăria Mârşani a finanţat şi modernizarea terenului de sport care a costat 800 de milioane de lei vechi.

1 COMENTARIU

  1. Primarul e si director? Nu se spune o vorba despre cel care a facut proiectul pentru a obtine finantarea, nici despre director. De ce, oare?

Comments are closed.