Doi voluntari ai Corpului Păcii vin, astăzi, la Craiova

0
1319

În această perioadă, Corpul Păcii România, cu sprijinul American Corner, organizează o serie de activităţi pe tema voluntariatului, dedicate aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea Corpului Păcii în lume, a 20 de ani activitate în România şi a Anului European al Voluntariatului.

În acest context, la Centrul de Informare şi Resurse „American Corner Craiova”, găzduit de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, are loc astăzi, ora 11.00, o sesiune de informare pe tema importanţei voluntariatului şi a promovării păcii şi prieteniei prin activităţi de voluntariat. Participă Andrew Matusick şi Chelsea Marshall, voluntari ai Corpului Păcii în România, care promovează voluntariatul, obiectivul major al activităţii Corpului Păcii în România. La eveniment sunt invitaţi şcolari, liceeni şi tineri care constituie grupul-ţintă pentru activităţile de voluntariat.

Corpul Păcii România este o agenţie guvernamentală americană înfiinţată în anul 1961, la iniţiativa preşedintelui John F. Kennedy, care trimite voluntari americani în toată lumea în programe de asistenţă tehnică şi schimb intercultural. Agenţia americană funcţionează în România din anul 1991. În ultimii 20 de ani, peste 1.000 de voluntari au lucrat în România în programe de predare a limbii engleze, dezvoltare economică comunitară, dezvoltare instituţională şi educaţie de mediu. În prezent, 89 de voluntari americani colaborează  cu şcoli, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale în 30 de judeţe din România.