DEZAMĂGIŢI DE DERBY!

1
1567

Ilie Balaci

În urmă cu două zile, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în ale cărui tribune s-au aflat aproximativ 10.000 de spectatori, Universitatea Craiova a susţinut primul derby al anului 2011, pierdut, din păcate, la limită, în faţa rivalei Steaua Bucureşti. Urmărind cu sufletul la gură duelul cu bucureştenii, doi foşti mari fotbalişti ai Ştiinţei, Sorin Cîrţu şi Ilie Balaci s-au arătat dezamăgiţi nu numai de rezultatul final, ci mai ales de jocul prestat de trupa pregătită de italianul Nicolo Napoli. „Prima repriză a mai avut ceva cât de cât frumuşel, dar a doua a fost urâtă rău de tot! Totuşi există şi circumstanţe atenuante, fiind început de campionat. Eu merg pe ideea că e început de campionat şi jucătorii intră mai greu în formă. S-a văzut clar că nu mai avea şanse să egaleze, deşi, la un moment dat, Universitatea Craiova a avut jocul în mână. La un asemenea meci nu poţi să-ţi permiţi să ratezi asemenea ocazii. Florin Costea are nevoie de multă înţelegere din partea tuturor, nu trebuie să se aştepte totul de la el. Componenţii Universităţii Craiova trebuie să uite ce s-a întâmplat duminică seara, să pregătească bine duelul cu Victoria Brăneşti. Bosnianul Subotic a arătat promiţător, Gângioveanu ar putea avea loc într-o formulă 4-4-2 sau 4-4-1-1… Alexandru Ologu e un mijlocaş de mare talent, dar deocamdată atât şi nimic mai mult. Universitatea Craiova să se gândească să se salveze de la retrogradare, pentru că e pericol în acea zonă a clasamentului”, a afirmat Sorin Cîrţu. „E injust rezultatul final. Universitatea Craiova a avut situaţii clare de a marca, Steaua Bucureşti a avut doar una şi a fost 1-0 pentru ei. E mare păcat! A fost unul dintre cele mai proaste jocuri văzute de mine în actualul sezon competiţional. Nici în ţările arabe nu am văzut un meci aşa prost. Cred că Victoria Brăneşti joacă mai bine decât Steaua Bucureşti, mi s-a părut o formaţie mai interesantă. Steaua Bucureşti arată ca o echipă doar prin faptul că a prezentat 11 oameni pe teren”, a considerat Ilie Balaci.

Napoli, mulţumit de elevii săi

Cu toate că au pierdut, „alb-albaştrii” nu au fost criticaţi de antrenorul Nicolo Napoli, italianul arătându-se mulţumit de noile achiziţii ale Universităţii Craiova. „Nu meritam să pierdem partida cu Steaua Bucureşti. Sincer, per total am jucat bine. În prima repriză am avut două sau trei ocazii mari, iar în a doua am controlat ostilităţile. Ăsta este fotbalul. Am jucat împotriva unei echipe bune şi sunt mulţumit de prestaţia băieţilor. Totodată, sunt mulţumit de noile achiziţii, s-au comportat foarte bine în teren. Nu sunt supărat pe Florin Costea pentru cele două ratări din prima repriză, important e că ajunge să îşi creeze ocazii”, a declarat Nicolo Napoli.

Florin Costea se consideră vinovat

Pentru nefericitul rezultat înregistrat duminică seara cu Steaua Bucureşti, Florin Costea se consideră unul dintre principalii vinovaţi, atacantul Universităţii Craiova ratând două mari ocazii în debutul partidei. “Steaua Bucureşti a avut o ocazie şi a câştigat meciul, eu am avut două ocazii uriaşe, dar din păcate nu am înscris. Eu cred că am fost peste ei la toate capitolele. Nu avem ce să facem, mergem înainte, am jucat bine, nu am putut însă să ne impunem în această partidă. Am şi eu vină pentru acest rezultat negativ. Am pierdut acest duel cu Steaua Bucureşti, dar deja ne gândim la următorul, cel cu Victoria Brăneşti, care este foarte important pentru noi. Este prea devreme să vorbim de retrogradare. Peste cinci sau şase etape vom vedea ce va fi, unde vom fi în clasament”, a afirmat Florin Costea.

Steaua norocoasă!

Atât componenţii, cât şi finanţatorul Universităţii Craiova au fost de părere că Steaua Bucureşti a avut noroc cu carul în duelul de acum două zile de pe arena „Ion Oblemenco”. „De fiecare dată dominăm, însă adversarii au o ocazie şi contabilizează cele trei puncte. Noi am jucat, am arătat că avem o echipă bună, am fost peste Steaua Bucureşti la toate capitolele, dar mingea nu a vrut să intre în poartă. Ce să mai, Steaua a fost norocoasă! Nu se pune problema la ce a fost în această iarnă la club, să ne afecteze. Când joci cu Steaua, pe teren propriu, uiţi de toate problemele şi dai totul pentru a câştiga, dar din păcate nu a fost să fie… Am fost impresionat de numărul mare de suporteri care au venit la meci, chiar şi pe un asemenea frig, bravo lor!”, a declarat Mihai Costea. „Steaua Bucureşti n-a avut nicio ocazie clară. A dat gol dintr-un noroc, aşa cum se întâmplă cu ei de fiecare dată. În partea a doua, noi am căzut fizic, dar mă aşteptam la asta. Ştiam că în repriza a doua o să avem probleme. A mai trecut un meci şi iar n-am bătut. Ne-a lipsit omogenitatea, mai aveam nevoie de o partidă de verificare”, a spus şi Adrian Mititelu.

1 COMENTARIU

  1. Stati mereu, nu va repeziti, olele mama ca doar nu retrogradaram inca. Avem un ghinion care ne urmareste. Cu Stoaia trebuia sa luam 6 puncte in campionatul asta ! Ba arbitrul, ba ghinionul din meciul trecut… O sa treaca si Stiinta va ramane in A. Dar fara o economie solida in Craiova, si echipa va fi mereu sub sabia “B”-ului, iar toate vlastarele echipei vor pleca imediat ce se vor afirma si asta e BUBA cea mare. Sunt oameni, deh, vor si ei sa castige cit mai bine, caci la cel mult 34-35 de ani pun ghetele in cui si pe urma ce sa mai faca ? Si mai lasati-l in pace pe Mititelu. Stiu ca, ideal, ar trebui ca echipa sa fie a Primariei Craoiva, dar asta miroase a socialism (iar acela stiti ca o fi el frumos, dar nu merge deloc, asa ca uitati de solutia asta !!). Mintile astea luminate din fotbal (Balaci, Cami, Ticleanu, Lung Sr. si altii) chiar n-au nici-o idee mai buna ? O fi “ochiul dracului” atit de tare ca a ajuns sa dicteze totul dom”le ?
    Hai Stiinta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.