Ion Prioteasa, la evenimentul organizat cu prilejul aniversării a 10 ani de la înfiinţarea CJRAE

0
119

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat,astăzi, la evenimentul organizat cu prilejul aniversării a 10 ani de la înfiinţarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), context în care a evidenţiat parcursul remarcabil al instituţiei şi recunoaşterea de care se bucură pe plan naţional.

Totodată, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a subliniat faptul că rezultatele înregistrate de CJRAE se datorează echipei de profesionişti formate la nivelul centrului şi, în egală măsură, managementului asigurat de directorul structurii, Marinela Dumitrescu.

„Ne-a făcut o mare plăcere, de-a lungul acestui deceniu, să putem colabora cu CJRAE, o instituţie care şi-a câştigat în mod meritat bunul renume de care se bucură. Am fost impresionaţi de faptul că despre multe dintre lucrurile pe care le-aţi realizat în tot acest timp vorbesc cu apreciere chiar şi colegi de-ai dumneavoastră din ţară.

Consiliul Judeţean Dolj v-a fost mereu alături şi, ori de câte ori aţi avut nevoie de sprijin, la noi aţi găsit o uşă deschisă. Încă de acum 10 ani, din primele zile de funcţionare a CJRAE, ne-am implicat şi, odată cu trecerea anilor, am alocat fonduri substanţiale din bugetul propriu, pentru ca acest centru să se dezvolte.

Drept urmare, au putut fi realizate foarte multe investiţii, ceea ce mă face acum să vă spun că ne mândrim cu o astfel de instituţie, cu întreaga echipă care lucrează aici. Activitatea pe care o depuneţi în fiecare zi este extrem de importantă şi vă asigur că veţi avea întreaga noastră susţinere şi în continuare“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj reprezintă o instituţie de învăţământ special integrat specializată în oferirea, coordonarea şi monitorizarea serviciilor educaţionale specifice acordate copiilor, elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii, pentru a asigura tuturor accesul la o educaţie de calitate, precum şi asistenţa necesară în acest sens.

CJRAE Dolj dezvoltă servicii de asistenţă psihopedagogică şi de orientare şcolară şi profesională, de terapii logopedice, de evaluare, orientare şi reorientare dinspre şcoala specială spre şcoala de masă şi invers, de mediere şcolară, de consultanţă pentru educaţie incluzivă, de formare, de informare şi consiliere pentru cadre didactice, copii, părinţi, precum şi pentru alţi membri ai comunităţii şi de consiliere şi prevenire a delincvenţei şi predelincvenţei juvenile.