Craiovean condamnat pentru falsificare de carduri extrădat din Italia

0
871

Un craiovean de 44 de ani, condamnat definitiv pentru fraude informatice în urmă cu un an, complice al lui Dragoş Tiugan, a ajuns după gratii la acest sfârşit de săptămână. Craioveanul a fugit din ţară înainte de pronunţarea sentinţei definitive prin care a primit 3 ani de puşcărie, a fost dat în urmărire la nivel internaţional, fiind prins în Italia şi extrădat.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în cursul zilei de vineri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională l-au preluat sub escortă din Roma, Italia, pe Doru Stan, de 44 de ani, din Craiova, condamnat la 3 ani închisoare pentru infracţiuni informatice. Craioveanul, care era urmărit atât la nivel naţional şi internaţional din luna februarie 2015, a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Doru Stan a făcut parte dintr-o grupare infracţională destructurată de poliţiştii şi procurorii craioveni de crimă organizată în mai 2010. Reamintim căpe 27 mai 2010, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, destructurau o grupare de falsificatori de carduri. Nu mai puţin de 37 de percheziţii s-au făcut în Craiova, Bucureşti, Slatina şi Caracal, în urma cărora s-au ridicat zeci de mii de euro şi lei, 40 de unităţi centrale de calculator, laptop-uri, telefoane mobile, camere foto, peste 80 de cărţi de credit, cartele telefonice, guri de bancomat, skimmere, dispozitive electronice utilizate la confecţionarea dispozitivelor tip skimming, documente de transfer bancar şi documente de identitate. În noiembrie 2010, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au trimis în judecată 11 persoane în acest dosar: Andrei Cercelaru, zis „Raţă” (26 de ani), din Craiova, Eugen Stan, zis „Kinder” sau „Randu” (35 de ani), din Caracal-Olt, Leonard Vasile, zis „Lony” (29 de ani), din Craiova, Dragoş Tiugan (32 de ani), din Craiova, Narcis Cîţă (31 de ani), din Craiova, Marian Badea, zis „Pisic” sau „Masică” (30 de ani), din Craiova, Mihai-Traian Neacşu (23 de ani), din Bucureşti, Horia Sorin Hangu (34 de ani), din Craiova, Doru Stan (39 de ani), din Craiova, Ion Cătălin Vrancea, zis „Iulică” (30 de ani), din Craiova, Claudiu Naciu, zis „Ciumac” (34 de ani), din Craiova. Pe 31 ianuarie 2014, magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în dosar, 10 din cei 11 inculpaţi fiind condamnaţi la închisoare cu executare. Astfel, Leonard Vasile, Dragoş Tiugan, Mihai Traian Neacşu şi Claudiu Naciu au fost condamnaţi la câte 6 ani de închisoare, alţi şase inculpaţi primind câte cinci ani de închisoare. Cu privire la Ion Vrancea, instanţa a dispus disjungerea cauzei şi judecarea sa într-un dosar separat, cauza fiind suspendată până când inculpatul va fi găsit şi adus în ţară. Toţi cei 10 inculpaţi, dar şi procurorii craioveni din cadrul DIICOT au declarat apel împotriva sentinţei Tribunalului Dolj. Pe 10 februarie 2015 Curtea de Apel Craiova a admis apelurile inculpaţilor, a desfiinţat sentinţa instanţei de fond şi pentru nouă dintre inculpaţi a decis reducerea pedepselor, în timp ce faţă de Dragoş Tiugan s-a dispus rejudecarea la Tribunalul Dolj. Astfel, Andrei Cercelaru zis “Raţă” a primit 4 ani închisoare,  Eugen Stan zis „Kinder” sau „Randu” – 3 ani închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de 6 ani, Claudiu Leonard Vasile zis „1Lony” – 4 ani închisoare, Narcis Florin Cîţă – 3 ani închisoare, Marian Badea  zis „Pisic” sau „Masică” – 3 ani închisoare, Doru Stan – 3 ani închisoare, Horia Sorin Hangu – 3 ani închisoare, Mihai Traian Neacşu – 3 ani închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare 6 ani şi Claudiu Naciu – 3 ani închisoare. Nefiind găsit după pronunţarea sentinţei, Doru Stan a fost dat în urmărire internaţională.