Biblioteci stradale în centrul Craiovei

0
313

În centrul oraşului – English Park şi Piaţa „Mihai Viteazul”, zone în care craiovenii petrec multe ore în aer liber – vor fi amplasate rafturi şi căsuţe ce adăpostesc cărţi. Ideea aparţine Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” şi nu întâmplător este prezentată de Zilele Craiovei. Proiectul se lansează astăzi, în English Park, în jurul orei 11.00, după ceremonia festivă de la Primăria municipiului.

«Biblioteca înseamnă cultură, iar cultura nu stă închisă într-o sală, ci este la îndemâna oricui vrea să o caute, uneori chiar stând pe o bancă într-un parc. Visul nostru este de a vedea aceste mici biblioteci în parcuri, în apropierea unităţilor de învăţământ, în tot oraşul. Dorim să oferim iubitorilor de carte un loc de întâlnire, pentru a discuta şi împărtăşi dragostea lor faţă de cărţi, un loc unde copiii să stea şi să citească împreună, unde oamenii să ia o pauză de la problemele cotidiene şi să regăsească bucuria răsfoirii unei cărţi», spun reprezentanţii bibliotecii doljene.

„Biblioteca stradală” se adresează tuturor oamenilor, bogaţi sau săraci, de orice vârstă, cu mai multă sau mai puţină educaţie, făcând parte dintre proiectele care servesc comunitatea şi societatea. Craiovenii sunt rugaţi să respecte doar câteva reguli: să aibă grijă de cartea luată de pe raft şi, după lecturare, să o lase în acelaşi loc sau să aducă o altă carte în locul ei.