IAC a inaugurat noua unitate de producţie de clasă mondială

0
524

International Automotive Components (IAC) Group a inaugurat, ieri, la Balş, noua unitate de producţie de clasă mondială. Noua fabrică a fost construită de la zero. Astăzi numără în jur de 250 de angajaţi, reprezentând unitatea de producţie cu numărul 27 din Europa din cadrul celor peste 90 de locaţii IAC la nivel global. „Fabrica de la Balş demonstrează angajamentul IAC de a livra soluţii complexe pentru interioare auto către clienţii noştri globali, aliniate strategiilor acestora în ceea ce priveşte expansiunea geografică şi platforma globală de producție. Această investiţie reprezintă un punct de referinţă pentru strategia grupului nostru de creştere eficientă în zona Europei”, a spus James Kamsickas, preşedinte şi CEO IAC Group.

Strategie foarte puternică de integrare verticală

În iunie 2012, fabrica IAC de la Balş a dat startul producţiei în sprijinul uzinei Ford Motor Company de la Craiova, localizată la 25 km depărtare. Unitatea de producţie IAC furnizează planşe de bord, console centrale, panouri portiere spate, panouri portiere fată şi plafoane pentru noul B-MAX, inovatorul model Ford. “Suntem mândri să contribuim la lansarea noului Ford B-MAX. Această nouă unitate de producţie poziţionează strategic IAC în sprijinul altor clienţi din domeniul auto în regiune”, a spus James Kamsickas.

Ţinând cont de localizarea fabricii în zona Europei de Est şi de complexitatea produselor pe care IAC le manufacturează în Balş, IAC a elaborat o strategie foarte puternică de integrare verticală în cadrul unităţii de 15.000 m2. Acest concept de integrare verticală împreună cu alinierea fabricii la practicile globale ale IAC reprezintă factori-cheie în obţinerea excelenţei în calitate, livrare şi performanţa îndeplinirii nevoilor clientului. În plus, datorită optimizării proceselor şi echipamentelor prin intermediul dezvoltării pe verticală a unităţii de producţie, IAC a reuşit să păstreze suficientă suprafaţă de lucru disponibilă pentru a întâmpina noi activităţi de producţie pe viitor.

În 2013, FastKastva fi lansat în mai multe locaţii

Fabrica IAC din Balş este prima unitate de producţie ce foloseşte FastKast, tehnologia patentată de către IAC în domeniul producţiei de material cu suprafaţă de clasă A. FastKast presupune utilizarea răşinilor pe bază de poliolefină termoplastică şi policlorură de vinil în cadrul proceselor continuu dezvoltate de către IAC, conducând la îmbunătăţirea calităţii şi texturii, atât din perspectivă tactilă, cât şi vizuală, în ceea ce privește planşele de bord şi alte componente de garnisaj interior. În 2013, FastKastva fi lansat în mai multe locaţii IAC din cadrul reţelei globale de unităţi de producţie. Pe lângă capabilităţile de producţie de ultimă generaţie, fabrica din Balş a atras forţă de muncă talentată şi cu abilităţi deosebite, setând standarde în deschiderea de noi operațiuni IAC pe viitor datorită unei lansări impecabile a producţiei. Ca urmare a angajamentului pentru regiunea în care operează, IAC colaborează cu Colegiul Tehnic din Balş, derulând proiecte importante împreună, compania  propunându-şi să iniţieze şi alte noi parteneriate cu această instituţie.

„Instalarea IAC Group în judeţul Olt s-a realizat într-un timp record, datorită colaborării foarte bune cu autorităţile locale, în special cu Primăria Balş, condusă de domnul primar Mădălin Teodosescu. Am beneficiat, de asemenea, de sprijinul Consiliului Judeţean Olt, în frunte cu domnul preşedinte Paul Stănescu, şi doresc să mulţumesc tuturor pentru cooperare”, a spus Peter Derks, director de marketing şi dezvoltarea afacerilor, IAC Europa, cel care a condus echipa de implementare industrială a proiectului în Balş.

Proiecte comune

Ca urmare a angajamentului pentru regiunea în care operează, IAC colaborează şi cu Colegiul Tehnic din Balş, derulând proiecte importante împreună, compania  propunându-şi să continue şi alte noi proiecte cu această instituţie.  În următoarele luni, IAC va finaliza alte parteneriate cu şcolile locale şi colegiile tehnice, precum şi cu Universitatea din Craiova. “Suntem foarte mulţumiţi de aptitudinile şi atitudinea angajaţilor IAC Balş. Cu toţii lucrează ca o adevărată echipă, înţelegând ocaziile, dar şi provocările activităţii la nivelul unei corporaţii cu prezenţă globală. În ceea ce ne priveşte, ne exprimăm angajamentul de a asigura dezvoltarea durabilă a regiunii prin crearea de noi locuri de muncă şi oportunităţi în cadrul fabricii noastre, precum şi în serviciile conexe”, a spus Darryl Roadnight, directorul general al fabricii IAC de la Balș.

 

Primarul localităţii Balş, Mădălin Teodosescu: “Fabrica IAC oferă cetăţenilor noştri ocazia deosebită de a se dezvolta atât pe plan profesional, cât şi personal. Compania a contribuit şi la formarea unui viitor de succes pentru generaţia tânără din Balş, prin parteneriatele în derulare cu şcolile şi colegiile noastre”.