Echipa Consiliului Judeţean Dolj nu are acces pe stadionul Primăriei – Ştiinţa U Craiova nu are voie pe „Ion Oblemenco”

1
426

Grupa de juniori a fiului lui Adrian Mititelu este singura care joacă pe fosta arenă publică, aflată la cheremul fostului patron al Ştiinţei

Craiovei i s-au oferit în vara aceasta două locuri de Liga a II-a, însă le-a refuzat pe ambele. Adrian Mititelu a spus „pas” fiindcă nu are bani, iar primarul Lia Olguţa Vasilescu nu vrea bătaie de cap. Craiova are însă o echipă a comunităţii, se numeşte Ştiinţa „U” Craiova şi evoluează în Liga a IV-a Dolj. Finanţată de Consiliul Judeţean Dolj şi îmbrăcată în fostul echipament al echipei lui Mititelu, Ştiinţa „U” Craiova are în componenţă foşti sau actuali juniori de la Academia finanţată de Consiliul Judeţean Dolj. Antrenor este Daniel Mogoşanu, fost „principal” al Ştiinţei acum 4 ani, cel care în sezonul precedent a pregătit divizionara secundă Alro Slatina şi care se ocupă de câteva zile şi de echipa CS Apă Craiova. Dacă au rezolvat cu Mititelu problema echipamentului, cei de la Consiliul Judeţean Dolj nu au obţinut şi acordul de a evolua pe „Ion Oblemenco” de la fostul finanţator al Universităţii. Astfel, într-o situaţie neverosimilă, echipa Consiliului Judeţean Dolj nu poate evolua pe arena deţinută de Primăria Craiova şi este izgonită pe stadionul „Oltenia” de lângă fostul Combinat Chimic, practic în afara Craiovei, prin gropi şi hârtoape. În acest moment, Ştiinţa „U” Craiova se află pe locul 10 în Liga a IV-a Dolj, cu 11 puncte după 8 etape.

Primarul Lia Vasilescu în campania electorală: „Şi copiii Craiovei merită să joace”

Deşi Universitatea Craiova nu mai există, Adrian Mititelu a rămas stăpân peste complexul „Ion Oblemenco”, respectiv arena principală şi terenurile secundare. Astfel, grupele de copii şi juniori aflate în subordinea Consiliului Judeţean Dolj sunt izgonite să se antreneze pe unde apucă, de obicei prin nămoale sau hârtoape. O singură grupă de juniori are însă privilegiul de a evolua pe iarba de lângă fostul „Central”, cea din care face parte Adrian Gigi Mititelu, fiul patronului Ştiinţei, Adrian Marin Mititelu. Totul se petrece cu „îngăduinţa” primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, cea care şi-a lipit în campania electorală chiar pe sediul clubului Universitatea, respectiv una dintre clădirile deţinute de Mititelu, un afiş imens care înfăţişa tineri fotbalişti, alături de sloganul „Şi ei merită să joace”. În schimb, pe arena principală „Ion Oblemenco” se aprinde şi nocturna atunci când Mititelu junior are meci, aşa cum a fost cazul în primăvară. În schimb, grupele CSJ sunt fericite să aibă la dispoziţie câteodată terenurile de la cantonamentul din Lunca Jiului, acolo unde se şi organizează în această perioadă trialuri pentru descoperirea talentelor urbei.

Mititelu pretinde juniorii Centrului, dar le interzice accesul pe terenuri

Nu mai puţin de 27 din cei 39 de jucători revendicaţi de Adrian Mititelu de la FRF sunt produşi chiar de Centrul Consiliului Judeţean Dolj. „Vreau înapoi munca mea, sudoarea mea” era discursul lui Mititelu când solicita lotul pierdut cu ocazia dezafilierii, numai că sudoarea lui Mititelu este în realitate bugetul Consiliului Judeţean Dolj, ale cărui grupe de copii nici măcar nu sunt lăsate să joace pe terenurile dinm complexul „Ion Oblemenco”. Părinţii copiilor sunt revoltaţi de actuala stare de fapt. „Mititelu a retrogradat echipa, a dus-o la Severin, apoi a desfiinţat-o şi acum ne goneşte şi copii de pe terenurile publice, pentru a-şi rupe picioarele pe coclauri. Şi autorităţile nu au reacţie. Craiova nu are nici prezent în fotbal, iar în aceste condiţii nu va avea nici viitor” se destăinuiau revoltaţi câţiva dintre părinţii juniorilor de la Consiliul Judeţean Dolj. „Nu avem ce face, noi suntem nevoiţi să-i antrenăm pe copii pe unde apucăm” spun antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori, care se feresc să spună mai multe, de teamă să nu fie luaţi în colimator de Mititelu.

Jucătorii crescuţi de CSJ Ştiinţa, club al Consiliului Judeţean Dolj, revendicaţi de Mititelu de la FRF: Ionuţ Badea, Renato Bălan, Radu Barbu, Ştefan Bărboianu, Alin Buleică, Robert Căle, Robert Chira, Irinel Chircan, Cătălin Crăciun, Ovidiu Dănănae, Dragoş Firţulescu, Valerică Găman, Constantin Gângioveanu, Dan Gogoşoiu, Costinel Gugu, Silviu Lung, Sabin Lupu, Marian Mecea, Geo Mişu, Cristian Nedelcovici, Nelu Nicolae, Marius Ologu, Ionuţ Popescu, Eusebiu Preduţ, Mihai Roman, Cornel Suciu, Olivian Surugiu.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.