Au plantat copaci, pentru pace

0
392

Elevii claselor a II-a A şi a VI-a A şi C de la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova au participat, ieri, la un eveniment desfăşurat la nivel global, cu ocazia Zilei Internaţionale a Păcii – zi denumită astfel de Organizaţia Naţiunilor Unite în anul 1981. Mai exact, copiii au plantat 60 de puieţi de mălin american, în Parcul „Nicolae Romanescu” din municipiu.

Elevii claselor a II-a A (profesor Carmen Popa), a IV-a C (profesor Valentina Creţan) şi a VI-a A (profesor Katerina Anghel), de la Şcoala „Mircea Eliade” din municipiu, au plantat, ieri, 60 de puieţi de mălin american în Parcul „Romanescu”, puieţii fiind puşi la dispoziţie de Ocolul Silvic Amaradia. La acţiune au participat, de asemenea, părinţi şi bunici ai elevilor.

Elevii au fost instruiţi că plantarea de copaci este importantă pentru noi toţi, astfel că, ieri, cu mult entuziasm, folosind unelte mai mari decât ei, s-au străduit să planteze fiecare câte un pom. Ei spun că în acest fel contribuie şi vor ajuta Organizaţia Naţiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului.

Evenimentul marcat de aceşti copii face parte din „Plant a tree for Peace 2012”, campanie organizată de Learning about Forests – LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă. Şcolile din întreaga lume abordează aceleaşi subiecte cu privire la mediul înconjurător şi împărtăşesc rezultatele activităţii de învăţare în comunităţile din care provin şi lumii întregi prin Internet.

«Vrem să aducem şi noi un mesaj de pace prin aceşti copaci firavi. Pacea este fragilă în întreaga lume. Prin gestul nostru şi al altor copii din alte ţări participante în proiectul „Plant a tree for Peace” vrem să atragem atenţia adulţilor să nu transforme Pământul într-un teatru de război. Planeta este şi a noastră!», au transmis copiii prin discursul şi prin acţiunea lor nobilă.

Acest eveniment a dobândit din ce în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5.000 de şcoli din 132 de state de pe glob au plantat 600.000 de copaci în cursul acestei zile.