Le umplem poarta amatorilor?

0
299

România – Andorra

Bucureşti, „Arena Naţională”, ora 20.30 (în direct la Antena 1)

România: Tătăruşanu – Măţel, Găman, Chiricheş, Raţ – Voiculeţ, Pintilii – Torje, Marica, Maxim – M. Niculae. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Andorra: J. Gomes – Vales, Emili Garcia, Lima, A. Rodrigues – Pujol, Vieira, Clemente, Marc Garcia – Sergi Moreno, Fernando Silva. Selecţioner: Koldo Alvarez.

Arbitri: Pavle Radovanovic – Dragan Vujovic, Veselin Radunovic (toţi din Muntenegru).

 

 

 România va acumula 6 puncte după meciul din seara aceasta

În preliminarii, de obicei punctele din dubla cu echipa ieşită din ultima urnă se pot contabiliza de la început. De această dată în grupa noastră victima sigură e Andorra. În campania trecută, Luxemburgul şi-a depăşit condiţia, punând probleme favoriţilor, însă Andorra pare mult mai slabă. Şi totuşi, Piţurcă şi-a început cel de-al treilea mandat cu un succes obţinut la limită, în ultimul sfert de oră, contra minusculei San Marino, iar în acest moment România ocupă cel mai slab loc în clasamentul FIFA, dar în mod normal în seara aceasta trebuie să le umplem plasa amatorilor. Este de aşteptat ca faţă de jocul de la Tallin selecţionerul să facă schimbări în echipă. Una este sigură, Goian părăsind deja lotul din cauza unei accidentări, Găman fiind probabil preferat lui D. Grigore. Sunt pasibili de a fi titulari şi Maxim, Voiculeţ sau M. Niculae, în funcţie de ultimele analize ale lui Piţurcă. Atacantul Vasluiului a prefaţat jocul de astăzi. „Andorra nu cred că vine în vizită în România. Dacă nu tratăm meciul serios, putem avea probleme. Nu trebuie să ne temem de ei, dar nici să-i privim de sus. Diferenţa de valoare e clar foarte mare. Ţin minte un meci cu Insulele Feroe, când am avut un jucător eliminat şi ne-am cam chinuit să câştigăm. Chiar nu am vrea să avem emoţii la această partidă” a spus Marius Niculae. Cu Andorra avem în comun ceva important: drapelul naţional albastru-galben-roşu. Ţărişoara din Pirinei ne-a marcat şi un gol în cele două confruntări directe, câştigate cu 5-1 şi 2-0 de ai noştri în 2004. Cel care a marcat în poarta lui Lobonţ acum 8 ani va evolua şi în seara aceasta, Marc Pujol.

Gazon nou pe „Arena Naţională”

Imediat după concertul susţinut de trupa rock Red Hot Chili Peppers pe 31 august, gazonul de pe Arena Naţională a devenit impracticabil, aşa că acesta a fost înlocuit din nou. Astfel, partida România-Andorra se va disputa pe o suprafaţă de joc complet nouă, aceasta fiind instalată wek-end-ul trecut. “Nu am văzut gazonul, dar din câte am auzit este bun. Nu cred că era aşa de important ca noi să facem un antrenament pe noul gazon, dacă e nou, înseamnă că nu trebuie să ne facem probleme” a comentat căpitanul naţionalei, Răzvan Raţ.

Piţurcă: „Vreau 3 puncte… şi 1-0 e bun”

În preliminariile anterioare, Andorra a întâlnit Rusia, Irlanda, Armenia, Slovacia și Macedonia în faţa cărora nu a obţinut niciun punct, golaverajul fiind 1-25, iar sâmbătă a fost zdrobită de Ungaria pe teren propriu, scor 5-0. Doar 3 victorii are Andorra în cele peste 100 de confruntări internaţionale şi gravitează în jurul locului 200 în ierarhia FIFA. Concluzia ar trebui să fie clişeul abordat în cazul unor asemenea întâlniri – „se pune doar problema scorului”. Asta deşi pentru Piţurcă pare să nu conteze acest aspect: „Îmi doresc trei puncte şi nimic mai mult. Sper să fie şi spectacol, dar mă interesează mai mult să câştigăm. Pentru mine e acelaşi lucru dacă vom câştiga cu 1-0 sau cu 4-0. Se ţine cont de meciurile directe, e mai puţin probabil să conteze golaverajul. Un profesionist trebuie să se gândească la tot ce se poate întâmpla într-un joc. Orice echipă mare poate să piardă dacă nu e conectată la joc. Şi Real Madrid a pierdut cu o echipă de liga a treia. Noi vom juca exact aşa cum trebuie. Tot timpul vrem să fim ofensivi, dar trebuie să ne şi permită adversarul. Andorra se apără aglomerat şi orice este posibil. Nici ungurii nu au avut un joc uşor cu ei, chiar dacă au câştigat cu 5-0. În prima repriză nu au avut prea multe ocazii de a marca” a spus Piţurcă ieri.

 

Preliminariile CM Brazilia 2014, grupa D

Astăzi

Turcia – Estonia – ora 21

Ungaria – Olanda – ora 21.30 (în direct la Dolcesport 2)

 

Clasament

1. Ungaria       1          1          0          0          5-0       3p

2. România      1          1          0          0          2-0       3p

3. Olanda        1          1          0          0          2-0       3p

4. Turcia          1          0          0          1          0-2       0p

5. Estonia        1          0          0          1          0-2       0p

6. Andorra       1          0          0          1          0-5       0p