Timp de două săptămâni, începând de luni, fiecare cartier al Craiovei va fi tratat împotriva rozătoarelor. Salubritatea Craiova, care se ocupă de această campanie, va monta “capcanele” ucigaşe, staţii de intoxicare în care vor fi introduse bucăţele de lemn, legume deshidratate şi boabe de grâu, toate îmbibate în substanţe otrăvitoare pentru şoareci şi şobolani.
SC Salubritate Craiova SRL va demara, luni, prima campanie de deratizare pe domeniul public din acest an. Potrivit reprezentanţilor societăţii, acţiunea se va desfăşura într-un interval de zece zile şi are ca scop combaterea rozătoarelor dăunătoare (şoareci şi şobolani) şi menţinerea acestora la un nivel numeric redus. Lucrătorii vor acţiona luni în parcurile “Nicolae Romanescu” şi “Tineretului”, amplasând, în primă fază, afişe de avertizare a populaţiei şi, ulterior, în aceleaşi zone, staţii de intoxicare în care vor fi introduse produsele raticide Rozişoc C (pelete, pe suport de carne şi legume deshidratate) şi Rozişoc G (pe suport de grâu decorticat). “Staţiile de intoxicare vor fi amplasate în zone greu accesibile, însă atragem atenţia populaţiei asupra pericolului de producere a unor incidente cum ar fi intoxicarea animalelor domestice sau a copiilor care se joacă în parcuri. Ca de fiecare dată, pentru a evita producerea unor astfel incidente, am anunţat organizaţiile neguvernamentale de protecţie a animalelor”, a declarat Flavius Sirop, administrator SC Salubritate Craiova SRL.
Cartierele, programate pe zile
În afişele de avertizare se va specifica faptul că substanţele folosite sunt toxice pentru oameni şi animale. Craiovenii vor fi informaţi şi care este antidotul pe care trebuie să-l folosească în caz de ingestie accidentală, şi anume vitamina K, precum şi numărul de telefon al SC Salubritate Craiova, la care pot să apeleze în caz de nevoie. Întreaga operaţiune va fi derulată cu sprijinul Poliţiei Locale şi va avea un orar strict, lucrării Salubrităţii ajunând în fiecare zi în câte un cartier al Craiovei. După ce, luni, vor fi tratate cele două parcuri mari din Bănie, se va intra apoi în zonele locuite. Marţi se va acţiona în cartierele Lăpuş şi Lăpuş-Argeş, miercuri – în Craioviţa Nouă şi joi – în Brazda lui Novac. Săptămâna viitoare vor fi deratizate cartierele Rovine, Calea Bucureşti, 1 Mai, Valea Roşie şi Sărari. Potrivit reprezentanţilor SC Salubritate SRL Craiova, suprafaţa totală pe care se va efectua activitatea de deratizare este de 200 de hectare, programul urmând să fie adaptat în funcţie de condiţiile meteorologice.