Fabulos! Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir

0
411

Alin Moldoveanu (foto) a câştigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus, ieri, în proba de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir. Sportivul român a menţinut suspansul până la final, dar a arătat că are sânge rece, învingându-l la ultimele două trageri pe campionul mondial Niccolo Camparini. Alin a dominat finala, însă după şase trageri a cedat primul loc. Totuşi, focşăneanul în vârstă de 29 de ani a reuşit să îşi păstreze calmul şi a realizat o performanţă excepţională.

De notat că sportivul român a terminat calificările egalând recordul olimpic: 599 de puncte. Bătălia pentru medalii a fost una extremă, la intrarea în finală primii patru concurenţi fiind despărţiţi de un singur punct.

După locul 4 obţinut la Beijing, când a ratat pentru un milimetru bronzul olimpic, Moldoveanu şi-a luat revanşa şi a obţinut a doua medalie a delegaţiei României de la Londra, după argintul Alinei Dumitru, de la judo. Românul a terminat finala cu 702,1 puncte, pe locurile următoare clasându-se italianul Niccolo Campriani, cu 701,5 puncte şi indianul Narang Gagan, cu 701,1 puncte.

“Nu am ştiut până la ultima tragere rezultatul. Am văzut că am luat aurul abia după ultimul foc, când m-am uitat pe tabelă. M-am izolat de exterior şi mi-am văzut de treabă. Cred că am slăbit 2-3 kg. A avut o greşeală mică, speram să fiu în primii trei”, a spus Alin Moldoveanu.