Au început înscrierile la „Şcoala lui Andrei”

1
338

Pentru al treilea an consecutiv a fost lansată competiţia naţională de proiecte pe teme eco-civice „Şcoala lui Andrei” pentru toate şcolile generale din întreaga ţară. Astfel, sunt susţinute ideile care pot schimba viaţa comunităţilor prin stimularea şi educarea spiritului civic al elevilor şi profesorilor din clasele I-VIII. Competiţia face parte din programul de responsabilitate socială Petrom – TaraluiAndrei.ro – o platformă care oferă instrumente de educare pentru formarea unei generaţii responsabile şi implicate activ în comunitate. Toţi elevii şi profesorii din şcolile generale din România îşi pot înscrie proiectele în perioada 12 mai – 9 iunie 2011, pe www.taraluiandrei.ro, la secţiunea „Şcoala”. Potrivit regulamentului, fiecare aplicaţie trebuie să identifice o problemă reală a comunităţii lor şi să propună un proiect sau o soluţie, condiţiia constând în faptul că propunerile trebuie să se încadreze în următoarele categorii: mediu, educaţie şi cultură, implicare în comunitate. Proiectele pot fi depuse de echipe formate de minimum 20 şi maximum 30 de elevi, coordonate de către un singur cadru didactic. Cele mai bune 11 proiecte ale “Şcolii lui Andrei” – alese în urma votului public şi a deciziei juriului – vor primi câte 5.000 de euro şi consultanţă din partea Petrom pentru implementarea proiectelor câştigătoare. Mai mult decât atât, şcolile din care fac parte echipele desemnate câştigătoare vor fi echipate cu câte un sistem de microproiecţie, iar fiecare profesor coordonator al acestor echipe va primi un laptop. Totodată, 400 de membri ai primelor echipe clasate vor participa în tabăra din Ţara lui Andrei, la Cheia, judeţul Prahova. Petrom oferă şi două premii speciale pentru Cea Mai Populară Echipă şi Cea mai Conştiincioasă Echipă, recompensate de asemenea cu locuri în tabăra din Ţara lui Andrei. Proiectele câştigătoare vor fi anunţate pe 17 iunie, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, la secţiunea „Şcoala”.

Concursul naţional „Şcoala lui Andrei” lansat de Petrom în 2009, a reunit până în prezent, aproximativ 11.600 de elevi coordonaţi de peste 600 profesori care au propus peste 400 de soluţii inedite la problemele din jurul lor, implicându-se activ şi responsabil în viitorul lor şi al comunităţilor în mijlocul cărora trăiesc.

Pentru orice întrebări cu privire la concurs, participanţii pot suna la 031.824.37.30, de luni până duminică, între orele 8.00-21.00, în perioada 9 mai – 16 iunie (tarif normal în orice reţea) sau pot scrie la scoala@taraluinadrei.ro.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.