Zilele Oraşului Filiaşi – un eveniment pe gustul tuturor

1
1338

Pe fondul crizei economico-financiare tot mai grave, primarii din judeţ au început să se gândească de mai multe ori când vine vorba de organizarea zilelor oraşelor sau comunelor. În timp ce unii dintre ei consideră că acest gen de manifestări sunt necesare, alţii sunt de părere că organizarea lor nu constituie altceva decât o risipă de bani publici. O parte din primari stau pe gânduri, alţii au decis să le organizeze, bazându-se pe chiriile încasate de la comercianţi şi pe sponsorizări. Este şi cazul Primăriei Filiaşi, care a deschis zilele oraşului joi, 5 mai a.c..

Primarii care au luat decizia să organizeze zilele localităţilor au încercat să nu cheltuiască foarte mulţi bani, alocând un buget identic cu cel de anul trecut. Deschiderea oficială a Zilelor Oraşului Filiaşi a avut loc joi, 5 mai a.c., cu un concurs de carting al copiilor de la Clubul Copiilor din Filiaşi coordonat de directorul prof. Ilie Virgil. Au fost concursuri pentru două categorii de vârstă 8-10, respectiv 10-12 ani şi s-au dat şase premii: locul I, II şi III pentru fiecare categorie de vârstă. Vineri cadrele didactice s-au întâlnit la ora 11.00 la Biblioteca Orăşească „Anton Pann” Filiaşi, pentru o lansare de carte, iar programul a continuat după-amiaza cu un concert de  muzică populară. „Vineri am avut, la ora 11.00, la Biblioteca Orăşenească „Anton Pann” Filiaşi lansarea de cartea a profesorului Costinel Popescu, la care au participat cadrele didactice din Filiaşi, invitaţi de la Biblioteca Judeţeană Craiova şi domnul profesor Radu Scorojitu. A fost o activitate culturală deosebită, sala a fost arhiplină. Programul a continuat cu spectacol al Ansamblului „Maria Tănase” din Craiova, unde au cântat pe lângă Lavinia Bârsoghe, Marius Măgureanu, Manuela Motocu, Marcu Nicolici şi Firuţa Bogdan, invitaţi speciali şi îi numesc aici pe Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian”, a spus Nicolae Stăncioi, primarul oraşului Filiaşi.

„A fost un eveniment reuşit”

Concertele şi spectacolele s-au desfăşurat în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Pe o străduţă din centrul Filiaşului a fost amplasată scena pentru concertele de muzică uşoară, iar tarabele comercianţilor cu mici, bere, dulciuri şi jocuri, de toate felurile, şi-au găsit loc în parcul din localitate. Tot în parc au fost instalate tiribombele şi toboganele de care s-au bucurat copii. Sâmbătă începând cu ora 19.00 programul a continuat cu recitaluri susţinute de trupele Bordo, Impact şi Felipe. Duminică a fost programat un spectacol de muzică la care au participat formaţiile Datina, Celia şi Nemuritorii,, Zilele Oraşului Filiaşi încheindu-se în jurul orelor 23.00 cu un foc de artificii. „Din punctul nostru de vedere a fost un eveniment reuşit, pe gustul tuturor. Le mulţumesc artiştilor care au onorat inivtaţiile noastre şi cetăţenilor oraşului Filiaşi care au înţeles eventualele neplăceri produse din cauza drumului închis pentru buna desfăşurarea a programului”, a mai spus Nicolae Stăncioi.

„Oamenii mai uită de greutăţile cu care se confruntă zi de zi”

Primăria a reuşit să acopere o parte din cheltuielile legate de organizare Zilelor Oraşului Filiaşi din taxele plătite de comercianţi şi din sponsorizările oferite de agenţii economici din localitate, iar restul sumei necesare a fost alocată de la bugetul local. „Suma alocată Zilelor Oraşului Filiaşi a fost de 53.500 RON din care 40.000 RON au venit din partea unor sponsori, cărora le mulţumim. Deşi trecem cu toţii printr-o perioadă mai grea, noi am considerat că  este oportun să organizăm acest eveniment pentru că oamenii mai uită, măcar în momentele respective, de greutăţile cu care se confruntă zi de zi. Dovadă a fost prezenţa numeroasă în fiecare seară la spectacole, unde au participat în jur de 2000 de persoane”, a conchis Nicolae Stăncioi.

 

1 COMENTARIU

  1. Cum ramane cu contractele de concesiune din orasul Filiasi,dar si cu unele constructii “ilegale” pe trotuar sau pe spatiul verde?

Comments are closed.