„Banca Copiilor Responsabili”, la final

0
312

Copiii beneficiari ai Centrului „Aripi de Lumină” au participat, zilele trecute, în Bucureşti, la un eveniment care a marcat încheierea ediţiei a doua a Proiectului „Banca Copiilor Responsabili”. Proiectul destinat copiilor a format şi de data aceasta mici „bancheri”, atenţi cu economiile lor şi ale colegilor lor, dar şi posibili mici întreprinzători.

“Pe tot parcursul proiectului, copiii au învăţat câteva lucruri esenţiale: că banii se câştigă greu, că e bine să economisească, dar şi să fie mai cumpătaţi şi mai înţelegători atunci când părinţii le spun că nu pot cumpăra anumite lucruri”, a declarat Renata Bănescu, coordonatoarea Centrului „Aripi de Lumină”. Întrebaţi ce lecţii de viaţă şi-au însuşit în cadrul acestui proiect, copiii au răspuns cu entuziasm: “Ştiu acum că, atunci când am bani la mine, trebuie să încerc să nu-i cheltui pe toţi. Poate în următoarele zile voi avea nevoie de ei, iar părinţii nu vor avea posibilitatea să-mi mai dea”, a spus Andrei, în vârstă de numai 10 ani. Iar Cristi, mai mare cu doi ani decât colegul său, a învăţat cum să apeleze la un împrumut pentru a învesti în ceva util – un ghiozdan complet echipat, de exemplu – atunci când nici el, nici părinţii lui nu au bani.

La evenimentul din Bucureşti au participat beneficiari ai proiectului implementat de Bancă Comercială Română – copii din cadrul Centrului „Aripi de Lumină”, copii de la Asociaţia „Hercules” şi de la Fundaţia „Sf. Dimitrie”, care au prezentat şi le-au împărtăşit colegilor noţiunile de educaţie financiară şi antreprenorială pe care le-au învaţă în ultimele luni. Prin intermediul acestor sesiuni, desfăşurate sub forma jocurilor de rol, copiii şi-au dezvoltat atitudini de implicare în luarea deciziilor, în exprimarea opiniilor în cadrul grupurilor din care fac parte. De asemenea, ei au cultivat o atitudine pozitivă faţă de viaţă, curajul de a se confrunta cu problemele şi spiritul de iniţiativă.