S-a încheiat procesul de redistribuire a personalului sanitar – Medici din mai multe judeţe au ales spitalele doljene

0
381

Cadre medicale din mai multe colţuri ale ţării au decis ca pe viitor să profeseze în spitalele din Dolj după ce unităţile sanitare în care lucrau au fost închise sau transformate în cămine de bătrâni la iniţiativa Ministerului Sănătăţii.

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a încheiat ieri procesul de redistribuire a personalului sanitar provenit din spitalele care au fost desfiinţate în alte judeţe ale ţării. În urma celei de-a treia etape, şase medici, un asistent medical şi şase infirmiere au ales să lucreze în unităţile sanitare de pe raza judeţului Dolj. Astfel, Spitalul din Băileşti va încadra un medic specialist în obstretică-ginecologie care vine de la Spitalul din Bălceşti – Vâlcea. Tot pentru unitatea sanitară din Băileşti au optat alţi doi medici: un rezident în pediatrie de la Drăgăneşti Olt şi un rezident în radiologie de la Spitalul din Anina – Caraş Severin. Şi la Spitalul din Calafat au fost distribuiţi trei medici: un rezident în neurologie care a profesat până acum la Spitalul din Strehaia, un medic rezident în pediatrie de la Sulina şi un medic rezident în pediatrie de la spitalul din localitatea Vintilă Vodă, judeţul Buzău.

Reprezentanţii DSP Dolj, mulţumiţi de redistribuire

Ultima fază a redistribuirii organizată de Ministerul Sănătăţii prin intermediul direcţiilor de sănătate publică s-a derulat în zilele de 28 şi 29 aprilie a.c. Au avut ocazia să participe cei care au optat direct – în principal medicii rezidenţi care au posibilitatea să găsească posturi mai aproape de casă – sau cei care nu au putut fi redistribuiţi în primele etape din diverse motive.

Totul a decurs conform unui calendar stabilit de oficialii de la Bucureşti. Astfel, în zilele de 4 şi 5 aprilie a.c., direcţiile de sănătate publică au realizat redistribuirea personalului care a optat pentru spitalele din acelaşi judeţ. Nu a fost şi cazul Doljului, întrucât în judeţ nu a fost desfiinţată nicio unitatea sanitară. Apoi, în cea de a doua etapă cadrele medicale au avut ocazia să aleagă pentru judeţele limitrofe şi, în cele din urmă, ieri, s-a încheiat şi ultima fază, reîmpărţirea pe funcţii la nivel naţional. „Direcţia de Sănătate Publică Dolj a finalizat astăzi (n.r. ieri) cea de-a treia etapă şi ultima a procesului de redistribuire pentru personalul sanitar din spitalele care au fost reprofilate în alte judeţe ale ţării. Este vorba de şase medici care provin din mai multe judeţe, nu doar vecine cu Doljul ci şi din Buzău sau Caraş-Severin, spre exemplu. Redistribuirea mai include un asistent medical şi şase infirmiere care lucrau la spitale din judeţul Vâlcea. Pentru spitalele din Dolj această redistribuire a fost una benefică întrucât unităţile sanitare au putut să-şi completeze schema de personal”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

31 de posturi au fost ocupate în cadrul spitalelor din judeţ

La finalul celor două etape de redistribuire, 31 de cadre medicale şi infirmieri şi-au găsit un nou loc de muncă în spitalele doljene.  Asta în condiţiile în care, unităţile sanitare au pus la dispoziţie 124,5 locuri (n.r. mai multe posturi sunt cu jumătate de normă) pentru personalul medical din unităţile sanitare ce au fost desfiinţate în alte judeţe. Au fost 29 de posturi alocate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, 13 la Spitalul Municipal Băileşti, 15 la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”, 7 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”, 5,5 la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, 11 la Spitalul Municipal Calafat, 5 la Spitalul Orăşenesc Segarcea, 7 la Spitalul Filişanilor, 5 la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni, un singur post la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, 12 pentru Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, 4 la Centrul de Cardiologie Craiova şi 10 locuri la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dolj.