La nivelul municipiilor şi oraşelor din judeţ, cei de la USL Dolj sunt lideri detaşaţi, pierzând doar municipiul Băileşti, câştigat de pedelistul Costel Pistriţu. În afară de Băileşti şi Dăbuleni, nici un primar nu şi-a asigurat majoritatea în Consiliul Local, fiind nevoiţi să ducă negocieri pentru a constitui majoritatea şi a-şi impune viceprimarul. Sunt oraşe unde PNL şi PSD, dacă şi-ar da mâna ar putea constituiti majoritatea simplă, dar este greu de crezut că vor ajunge la o înţelegere în acest moment, după ce în campania electorală reprezentanţii celor două partide au fost adversari. Rămâne însă de văzut cum vor evolua lucrurile.
Diferentă mare între candidatul PDL şi cel al USL La Băileşti
Situaţia în Municipiul Băileşti, înainte de campania electorală, nu a fost cea mai liniştită în sânul celor de la PSD. La un moment dat Costel Pistriţu dădea semnale că va trece în barca pesedistă, dar s-a răzgândit la insistenţele apropiaţilor. Până la urmă cei din PSD şi PNL au căzut de acord şi au mers în Băileşti pe mâna actorului Ion Colan, sub umbrela USL. Ion Colan (15.7%) a pierdut în faţa lui Costel Pistriţu (70.6%). Diferenţă dintre cei doi nu merită comentată. Din 15 mandate de consilieri locali, PDL a obţinut 10, USL – 5, PP – DD – 2.
Mircea Guţă a câştigat Primăria Calafat, dar nu şi Consiliul Local
La Calafat liberalii au tot aşteptat după Mircea Guţă să se hotărască dacă va candida din partea PNL sau UNPR. La un moment dat au renunţat la acesta şi au căzut de acord cu partenerii politici ca la Calafat să constituie USL, şi să candideze cu Emil Popa, care a fost şi lansat ca şi candidat al Uniunii. Cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale, Mircea Guţă s-a sucit, şi a ales să candideze din partea celor de la PNL, iar PSD-ul a mers cu propriul candidat. Mircea Guţă a luat 50.6% din voturi, iar Emil Popa 30.8%. În Consiliul Local Calafat, configuraţia celor 17 mandate de consilieri locali este următoarea: PNL – 8, PSD – 5, PDL – 3, PP – DD – 1.
Oraşul Bechet are primar nou – Gheorghe Ionele
În oraşul Bechet lupta a fost una strânsă, candidatul PSD şi cel al PDL jucându-şi şansele până în ultimul moment. Balanţa s-a înclinat în favoarea lui Gheorghe Ionele (42.7%), de la PSD, şi pentru că oamenii au înţeles că Gheorghe Şercău (32.3%) este urmaşul lui Costel Tulitu. Gheorghe Ionele are experineţă în administraţia publică locală, şi poate reabilita oraşul Bechet. În Consiliul Local Bechet, PSD şi-a adjudecat 5 mandate de consilieri locali, PDL – 3, UNPR – 3, Stăvaru Octavian – 1, Popescu Mirel Costel – 1.
Nicolae Drăgoi – greu de bătut la Dăbuleni
Marin Mihăilică a fost ani buni preşedintele PSD Dăbuleni. A stat alături de Nicolae Drăgoi, care l-a pus şi viceprimar în mandatul trecut. La un moment dat ceva s-a întâmplat, şi într-un moment total nepotrivit, Marin Mihăilică a ales să plece la PDL, şi să candideze la Primăria oraşului Dăbuleni. Scorul lui Marin Mihăilică (28.0%) i-a demonstrat acestuia că mai are de muncit, şi de realizat multe lucruri pentru Dăbuleni, până când va ajunge să îl învingă pe Nicolae Drăgoi (59.8%). Nicolae Drăgoi a rezolvat şi problema majorităţii în Consiliul Local Dăbuleni, PSD având 11 consilieri locali, PDL – 5, PNL – 1.
Nicolae Stăncioi la al treilea mandat în oraşul Filiaşi
La Filiaşi principalul contracandidat al primarului în funcţie, Nicolae Stăncioi, a fost Ion Dumbravă, de la PNL. Este pentru a treia oară când Ion Dumbravă (25.5%) pierde alegerile locale pentru funcţia de primar în faţa pesedistului Nicolae Stăncioi (34.8). Lucrurile încă nu sunt rezolvate în totalitate în oraşul Filiaşi, trei dintre partide dorind să îşi impună viceprimarul. PSD a cules cele mai multe mandate – 7, urmat de PNL – 4, PC – 3, PDL – 2, PP-DD – 1.
Nicolae Popa a rămas primarul oraşului Segarcea
Petre Pantalia cu toate minciunile şi diversiunile aruncate pe piaţă, în ultimele zile de campanie electorală, la adresa actualului primar Nicolae Popa, nu a reuşit să câştige alegerile locale. Nu l-a ajutat nici măcar schimbarea culorii politice. Aşa cum era de aşteptat Nicolae Popa şi-a adjudecat mandatul de primar, fiind votat de 37.6% dintre alegători, Petre Pantalia obţinând doar 28.4%. Dincolo de această competiţie Petre Pantalia va trebui să răspundă în faţa justiţiei pentru faptele comise. Din 15 consilieri locali, PSD are 6, PNL – 5, PDL – 2, UNPR – 3.