Sindicaliştii Sanitas solicită deblocarea posturilor în Sănătate

0
309

Prezent ieri la Craiova, preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu a solicitat, din nou, deblocarea posturilor în Sănătate. Împreună cu membri ai sindicatului din mai multe judeţe ale Olteniei, acesta a discutat în legătură cu exodul cadrelor medicale în străinătate, punctând însă şi alte probleme pe care le are sistemul sanitar.

Potrivit liderului de sindicat, sistemul sanitar se confruntă cu un deficit de aproape 40.000 de cadre medicale. Din cauza lipsei de perspective, mulţi dintre medici şi asistenţi medicali aleg să părăsească ţara. Dacă la acest fenomen se adaugă şi faptul că în ultimii ani posturile au fost blocate, rezultă o imagine corectă a situaţiei în care se găseşte sistemului sanitar. „Noi vrem să rămână la fel, dar să se schimbe ceva: bani mai mulţi şi, dacă se poate, să se deblocheze acele posturi de care tot vorbim de ani de zile şi nu reuşim să revenim la normal din cauza plecărilor. Este o lipsă de aproape 40.000 de cadre medicale. A fost o cerere de 11.000 din partea Ministerului Sănătăţii. S-au angajat numai 500 de persoane până în acest moment ceea ce nu corespunde lucrurilor pe care şi le doreşte Federaţia Sanitas”, a declarat Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

Reprezentanţii Sanitas au discutat ieri şi despre proiectul pentru noua Lege a Sănătăţii şi au cerut un control mai bun al banilor din sistemul sanitar. „Încercăm să vorbim cu membrii sindicatului despre acest proiect al Legii Sănătăţii care ne zăpăceşte de anul trecut. Ne-am legat mult de această lege pentru că se pot face multe pe ceea ce este. În primul rând este vorba de control. Dacă nu avem control adecvat astfel încât oamenii să fie mulţumiţi de pachetul oferit, nu o să fim de acord cu aşa ceva. Ne dorim ca pacienţii să fie bine îngrijiţi”, a mai spus preşedintele Sanitas.