Bate Bute?

0
353

Campionul mondial luptă sâmbătă noaptea de la ora 2, cu englezul Carl Froch

Deşi este multiplu campion mondial la categoria supermijlocie IBF, punându-şi de 9 ori centura în joc, despre Lucian Bute s-a spus că nu a avut până acum un adversar de primă mână. Tocmai de aceea românul a acceptat challange-ul englezului Carl Froch, chiar în fieful acestuia, la Nottingham, meciul fiind programat sâmbătă noaptea, de la ora 2 (transmis în direct de postul The Money Channel). Disputa va fi găzduită de „Capital FM Arena”, o sală multifuncţională, asistenţa fiind aproximată la 10.000 de spectatori, majoritatea fiind, evident, de partea conaţionalului lor. Froch contestă palmaresul campionului român şi este încrezător înaintea disputei directe: „Dacă are 30 de meciuri şi 30 de victorii asta nu înseamnă că e şi un mare boxer. Sincer, nu ştiu dacă e bun. Pe hârtie, Bute e un boxer supraevaluat, pentru că n-a luptat cu niciun boxer tare. Nu sunt sigur că e la fel de bun precum Ward, Dirrell, Kesler or Taylor. Pentru Bute, meciul cu mine e cel mai important din cariera sa, e meciul vieţii pentru el”. Lucian Bute a dat asigurări că este concentrat pe meciul cu Froch şi nu-l intimidează comentariile acestuia: „Nu sunt surprins de declaraţiile lui Froch. El spune tot timpul tot felul de lucruri. Înainte de luptă îi place să facă tot felul de comentarii, dar eu ştiu cine sunt, ştiu ce am făcut şi ştiu cum lucrez. Daţi-i timp şi o să spună după ce luptă cu mine că am fost cel mai bun adversar cu care a luptat.. Nu vreau să fac greşeala şi să mă gândesc la ce se va întâmpla după Carl Froch. Acum sunt aici şi mă concentrez asupra tipului ăsta”, a menţionat Bute.

„Mr KO” vs „Cobra”

Supranumele lui Lucian Bute (32 de ani) este „Mr. KO”, evident datorită victoriilor înainte de limită, nu mai puţin de 24 de succese prin KO având în palmares Bute în cele 30 de lupte câştigate la profesionişti, românul fiind neînvins până acum. Adversarul său, Carl Froch, poreclit „Cobra”, are 34 de ani, este fost campion mondial şi în cele 30 de lupte la profesionişti are 28 de victorii, 20 prin KO, el acumulând şi 2 înfrângeri, în faţa americanului Andre Ward, anul trecut, şi contra danezului Mikkel Kessler, în urmă cu doi ani. 2,3 milioane de euro e bursa lui Bute pentru meciul cu Froch, englezul având cu 500.000 de euro mai puţin. Cotidianul The Sun spune că Froch vrea să arate tuturor că nu este un boxer terminat, deşi a pierdut finala turneului SuperSix în faţa lui Andre Ward. „Fostul campion Froch vrea să demonstreze că nu este terminat şi va încerca să cucerească centura sâmbătă noapte. «Cobra» îl va întâlni pe regele Lucian Bute, iar tabăra campionului român crede că acesta a expirat”, a subliniat The Sun.

„Sugar” Ray Leonard se aşteaptă la un meci captivant

Fostul campion mondial la profesionişti, Sugar Ray Leonard (56 de ani) a spus că este nerăbdător să vadă lupta de la Nottingham. „Carl Froch are forţă interioară, Lucian Bute se va ridica la nivelul evenimentului. Sunt doi boxeri care nu se dau la o parte când vine vorba de luptă, iar meciul va fi captivant, intrigant. L-am văzut pe Carl de mai multe ori. Cea mai bună performanţă a lui Carl Froch a fost revenirea în meciul cu Jermain Taylor din 2009, contând pentru titlul mondial, când deşi era condus l-a învins pe acesta prin KO tehnic în repriza a 12-a, ceea ce i-a dat această forţă interioară de care dispune şi acum. Nu am realizat că Bute a boxat în majoritatea luptelor în Canada. Ar putea avea un şoc cultural, pentru că ar fi ceva cu care nu e obişnuit. Totuşi, cred că se va ridica la nivelul evenimentului” susţine legenda boxului mondial, Sugar Ray Leonard. Fostul campion mondial la profesionişti va comenta meciul pentru un post american de televiziune. De asemenea, şi Leonard Doroftei, unul dintre contestatarii adversarilor de până acum ai lui Bute, a prefaţat întâlnirea de sâmbătă: „Froch – Bute este un meci pe care trebuie să îl vedem cu toţii, un meci de box adevărat. Sunt doi boxeri de valori apropiate, care pot oferi o seară excepţională pentru iubitorii boxului şi nu numai. Va fi foarte interesant, între două stiluri diferite. Se întâlnesc doi boxeri agresivi, care lovesc cu ambele braţe. O să vedem un meci adevărat de box, cu serii de lovituri. Nu o sa fie la fel de frumos ca Doroftei – Balbi de la Bucureşti, dar va fi frumos”.