SIMPOZIONUL NAȚIONAL “IDENTITATE NAȚIONALĂ, IDENTITATE EUROPEANĂ. CRAIOVA 1475-2025”

0
173

Sub egida Institutului de Cercetări Socio-Umane din Craiova – C. S. Nicolăescu-Plopșor, al Academiei Române

SIMPOZIONUL NAȚIONAL

IDENTITATE NAȚIONALĂ, IDENTITATE EUROPEANĂ.

CRAIOVA 1475-2025

Institutul de Cercetări Socio-Umane din Craiova – C.S. Nicolăescu-Plopșor, al Academiei Române organizează, în perioada 28-30 mai 2025, simpozionul național „IDENTITATE NAȚIONALĂ, IDENTITATE EUROPEANĂ. CRAIOVA 1475-2025”. Parteneri: Comisia de Istorie a Orașelor a Academiei Române, Consiliul Județean Dolj,  Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova, Centrul de Studii și Cercetări de Drept Privat „Ion Dogaru”, TVR Craiova. Comitetul științific al manifestării este alcătuit din personalități ale vieții academice românești, alături de profesori și cercetători cu activitate remarcabilă în domeniul științelor socio-umane.

Lucrările manifestării științifice, organizată în format hibrid, se vor desfășura în cadrul următoarelor secțiuni:

  1. Craiova – 550 de ani de atestare. Istoria unui oraș, istoria unei comunități
  2. Realități socio-economice, valori identitare, interferențe culturale

Deschiderea oficială a evenimentului, care își propune să promoveze dialogul interdisciplinar, va avea loc miercuri, 28 mai 2025, începând cu ora 10.00, în sala „Dinu C. Giurescu” a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj. Dezbaterile vor continua în 29 și 30 mai 2025, începând cu ora 9.00.

La ediția din acest a simpozionului vor susține prelegeri peste 50 de participanți, cercetători din institute ale Academiei Române, cadre didactice universitare, reprezentanți ai societăților și revistelor academice, arhiviști, muzeografi de la mai multe instituții de profil din București, Timișoara, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad, Târgu Jiu.

Evenimentul se înscrie în seria de manifestări științifice pe care institutul craiovean le organizează periodic, având menirea să valorifice și promoveze cultura și știința, în spiritul enciclopedic al Academiei Române. Prin acest eveniment, organizatorii își propun o consolidare a cercetării dedicate Craiovei și Olteniei, în contextul marilor transformări sociale, culturale și politice ale României moderne și contemporane. Simpozionul se dorește a fi o platformă de dialog interinstituțional, dar și o formă de valorizare a cercetării socio-umane în slujba patrimoniului, identității și memoriei comunitare.

Pentru mai multe detalii, a se vedea https://icsu.ro

 

Cercet. șt. III, dr. Anca Ceaușescu

Institutul de Cercetări Socio-Umane din Craiova – C.S. Nicolăescu-Plopșor

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *