Reţeaua de distribuţie a căldurii în Craiova va fi modernizată

0
412
 Reţeaua de distribuţie a căldurii în Craiova va intra într-un amplu proces de modernizare. Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei,  a anunțat că Termo Urban, compania municipală care livrează agent termic către populație, a semnat contractul de execuție pentru modernizarea rețelei de distribuție a energiei termice pentru consumatorii finali din Craiova – Faza I.

Este vorba despre înlocuirea a 22,23 km de rețele, aferente a 13 puncte termice din municipiu. Întreaga rețea va fi schimbată, fiind înlocuită de una nouă, din țeavă preizolată, având ca efect reducerea pierderilor. Finanțat din fonduri europene, proiectul este desfășurat prin Ministerul Energiei, iar valoarea proiectului este de aproximativ 200 de milioane lei”, a precizat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Planul a fost aprobat , de Consiliul Local Municipal Craiova, în 2023

În anul 2023, consilierii locali municipali au aprobat Planul anual de evoluție a tarifelor, necesar proiectului „Modernizarea sistemului de distribuție a energiei termice la utilizatorii finali din municipiul Craiova – faza I” . „Rolul strategiei de alimentare cu energie termică este acela de a prezenta o analiză a situației existente din punctul de vedere al modului de asigurare al căldurii și apei calde de consum la consumatorii finali din municipiul Craiova, pentru a furniza municipalității o vedere de ansamblu asupra situației energetice actuale, precum și a perspectivelor pe termen scurt, mediu și lung privitoare la evoluția utilităților energetice ale utilizatorilor și asupra modului de asigurare a acestora”, se stipula în documentația pusă la dispoziția consilierilor locali. La momentul respectiv, bugetul total estimat alocat al schemei de ajutor de stat era echivalentul în lei al sumei de 150.000.000 euro, din care 85% reprezintă fonduri europene nerambursabile, asigurate prin Fondul European de Dezvoltare Regională și 15% fonduri de cofinanțare publică (asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Fondurilor Europene și de la bugetul local), conform Planului financiar al POIM (Programul Operaţional Infrastructura Mare). Ajutorul maxim care se putea acorda unui beneficiar nu poate depăși 15.000.000 euro, pentru un proiect de investiții.