Consiliul Judeţean Dolj a aprobat proiectul realizării Centrului de Pediatrie şi Oncologie Pediatrică din Craiova

0
123

Consiliul Judeţean Dolj a aprobat, la ultima şedinţă, proiectul de realizare a Centrului de Pediatrie şi Oncologie Pediatrică din Craiova. Valoarea acestuia este de aproximativ 240 de milioane de lei, iar durata de execuţie este de 24 de luni. Contribuţia proprie de la bugetul Unităţii Administrativ Teritoriale Dolj – peste 960.000 de lei.

Proiectul se numeşte „Dezvoltarea capacității de depistare, diagnosticare, tratare a pacientilor în oncologia pediatrică din Județul Dolj – Centru de Pediatrie și Oncologie Pediatrică” şi va fi finanțat în cadrul Programului Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești (PNIIUS). Unitatea medicală va avea 58 paturi, dintre care 33 paturi pediatrie și 25 paturi oncopediatrie, ambulator cu cabinete de consultații și de tratament, de servicii tehnico-medicale de diagnostic şi tratament, două blocuri operatorii și serviciu anestezie și postoperatorie, dar și spații de joacă pentru micuții pacienți.

Clădire impresionantă, dotată la cele mai înalte standarde
Obiectivele specifice sunt: creşterea capacităţii de diagnosticare timpurie a afecţiunilor pediatrice, inclusiv în pediatria oncologică; creşterea numărului de pacienţi vindecaţi; creşterea numărului de pacienţi care au acces la tehnologii moderne de tratare a afecţiunilor; asigurarea unui acces echitabil şi nediscriminatoriu la servicii de sănătate de calitate; maximizarea efectelor pozitive asupra mediului, prin realizarea de investiţii în surse regenerabile, pentru a obţine energie verde.

„Clădirea va avea regimul de înălțime D+P+5 și va avea funcțiunea de sectie spital ce va asigura servicii de ambulatoriu, spitalizare, servicii de diagnostic, servicii de tratament, servicii de învăţământ şi cercetare. Demisolul este prevăzut cu prevăzute spatii de așteptare, spații pentru radiologie și imagistică medicală, vestiare pe sexe pentru personal, spații tehnice, depozitări și curte de serviciu. La parter sunt propuse cabinete de consultații, sala de tratament, cabinete pentru recuperare medicală, cabinete pentru consultații, grupuri sanitare pe sexe pentru personal și pacienți și spații de depozitare. În holul central se află serviciul de recepție, spațiu de așteptare pacienți și spațiul de așteptare și joacă copii.  La etajul 1 sunt prevăzute saloane pentru spitalizare de zi (cinci paturi) și genetică (trei paturi), spații farmacie, spații laboratoare, cabinete personal, sală de tratamente pentru ambulatoriu, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice. La etajul 2 sunt prevăzute saloane pentru pediatrie cu baie proprie și un salon de copii cu vârsta între 0 şi trei ani (25 paturi), cabinete personal, sală de tratamente, grupuri sanitare pentru personal și spatii tehnice. Pe holul principal de la acest etaj sunt prevăzute diverse piese de mobilier de joacă pentru copii. La etajul 3 sunt prevăzute săli de cursuri, spații de joacă, sală de mese cu oficii separate pentru pediatrie și oncologie, sală raport, cabinete tratamente oncologie și pediatrie, spații pentru personal, biberonerie și spatii tehnice. La etajul 4 sunt prevăzute saloane pentru oncopediatrie cu baie proprie și un salon de copii cu vârsta între 0 și trei ani (25 paturi), cabinete personal, sală de tratamente, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice. Pe holul principal de la acest etaj sunt prevăzute diverse piese de mobilier de joacă pentru copii. La etajul 5 sunt prevăzute două blocuri operatorii cu spațiile anexe, vestiare personal pe sexe prevăzute cu grupuri sanitare și dușuri, două saloane ATI cu un total de şase paturi având în spațiu pentru supraveghere asistente, spații pentru sterilizare, cabinete personal, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice”, se precizează în referatul de probare a proiectului, votat de consilierii județeni. Valoarea totală a proiectului este de 237.269.361,76 lei, inclusiv TVA, iar contribuția proprie în proiect din bugetul UAT Județul Dolj, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului în cuantum de 960.604,99 lei (inclusiv T.V.A.), a fost aprobată în ultima ședință a administrației județene. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *