Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj, programe pentru reducerea violenţei în școli

0
41

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj desfăşoară, şi în acest an, programe şi activităţi pentru reducerea violenţei în şcoli, împreună cu mai multe instituţii. Atât instituţia amintită, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj au cerut unităţilor de învăţământ să transmită numărul cazurilor cu care se confruntă, centralizarea datelor fiind în plină desfăşurare.

Unul dintre proiecte se numeşte “Ia atitudine, spune stop violenţei!”, iar pentru al doilea an are loc programul “Împreună, prindem curaj”, coordonat de ISJ Dolj. “În anul precedent, a fost alocată suma de 40.000 de lei, de către Ministerul Educaţiei, de care au beneficiat zece unităţi de învăţământ din Dolj. În acest an şcolar, suma a crescut la 93.000 de lei, 18 şcoli şi grădiniţe obţinând finanţare cu sume de 4.000 – 5.000 de lei. Păstrăm legătura în permanenţă cu medicii şcolari, consilierii şcolari, cadrele didactice, părinți”, a precizat prof.dr. Mariana Pădureanu, director al CJRAE Dolj.

Centralizarea datelor şi măsuri în consecinţă

Unităţile de învăţământ din teritoriu – grădiniţe, şcoli, licee – au fost nevoite să trimită o machetă cu numărul de cazuri de violenţă în şcoli, specificând vârsta celui violentat, sexul acestuia, şcoala din care provine, mediul urban sau rural, felul cazurilor – între elevi/preşcolari, corecţii aplicate de cadrele didactice. De asemenea, unităţile de învăţământ trebuie să completeze formularul chiar dacă nu au avut cazuri de acest fel. “Pentru anul viitor trebuie să ne adaptăm strategia, fiindcă au fost semnalate creşteri ale sesizărilor şi asta nu neapărat din cauza violenţei, cât din conştientizarea atât din partea elevilor, cât şi a părinţilor şi cadrelor didactice pentru a raporta aceste fapte. În strategia pe care o implementăm, avem mai mulţi parteneri: ISJ, societatea civilă, asociaţiile de părinţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, prin Biroul de Siguranţă Şcolară, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, Baroul Dolj, prin Programul “Fii avocat în şcoala ta!”. Urmează să centralizăm datele primite de la şcoli, pentru a avea o situaţie cât mai clară a fenomenului şi de a adopta măsuri în consecinţă”, a mai menţionat Mariana Pădureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *