Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, implicat într-un proiect de combatere a bullying-ului

0
29

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj este implicat într-un proiect alături de Fundația “Destiny Park”. Astfel, împreună vor organiza, pe 17 octombrie, la ora 10:30, la Cineplexx – Promenada Mall Craiova, un seminar pe tema bullying-ului, susținut de Urania Cremene.

Seminarul anti-bullying, organizat de Fundația “Destiny Park”, vine pe fondul unei nevoi crescute a cadrelor didactice de a avea acces la informații și soluții legate de bullying-ul din școli. Urania Cremene, expert în educație și Ambasador “Destiny Park”, vine la Craiova pentru a susține un seminar gratuit, dedicat cadrelor didactice și coordonatorilor de programe educative din unitățile școlare: „Întâlnirile cu profesorii și învățătorii din țară sunt parte din misiunea noastră de a contribui la sprijinirea educației din România. La seminarul despre bullying plecăm în primul rând de la ce este bullying-ul și câte feluri de bullying există, ce caracteristici au agresorii și ce vor ei să obțină. Apoi ajungem la calitățile de care au copiii nevoie pentru a nu deveni victime, care sunt consecințele pe termen lung ale bullying-ului și care este strategia concretă pe care să o predăm copiilor, pe pași. Este un seminar aplicat, care vine cu soluții concrete, focusate pe victimă, nu pe agresor”.

„Inspectoratul Școlar Județean Dolj a răspuns pozitiv inițiativei Fundației “Destiny Park” și, alături de Urania Cremene, vom aduce acest seminar la Craiova. Pe tot parcursul anului școlar 2023-2024, prin Fundația “Destiny Park” au fost organizate seminarii dedicate cadrelor didactice și părinților, susținute de Urania Cremene și Iancu Guda”, a precizat prof. Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj. Urania Cremene a avut ca temă comunicarea și măsurile anti-bullying din școli, iar Iancu Guda – educația financiară a copiilor și a părinților. “Astfel, seminariile au adunat peste 4.300 de directori de școli și coordonatori de programe din județele Prahova, Brăila, Galați, Tulcea, Gorj, Dâmbovița, Ilfov, Dolj, Călărași, Teleorman, Constanța, Vâlcea, Argeș. Mesajul a ajuns la mai mult de 26.000 de cadre didactice din aceste județe și ne bucurăm că și în acest an școlar reușim să organizăm astfel de evenimente dedicate cadrelor didactice”, a precizat Ana-Maria Pascaru, preşedinte Fundația “Destiny Park”.

Despre “Destiny Park”

“Destiny Park” promovează învățarea prin joacă și educația alternativă, atât în rândul cadrelor didactice, cât și al părinților. Copiii descoperă meserii și activități în care învață și se distrează, într-o manieră inovativă, prin care le sunt încurajate creativitatea, curiozitatea, independența, gândirea critică și comunicarea. “Destiny Park” a devenit destinația numărul 1 pentru programele “Școala altfel” și “Săptămâna verde”, pentru sute de școli din România. Copiii descoperă experiențe alternative de învățare despre mediu, sustenabilitate, meserii ale viitorului. Parcul tematic are la bază 43 de experiențe de role play din multiple domenii, printre care medicină, industrie alimentară, educație, mass-media, industrie, auto, sport, IT&C și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *