“U” Craiova joacă azi la Iaşi

0
167

Primul meci al Ştiinţei după pauza de naţionale este la Iaşi, azi, de la ora 18.15, contra formaţiei preluate recent de Emil Săndoi. Acesta a prefaţat astfel duelul cu echipa la care a jucat şi pe care a antrenat-o: „În cele câteva zile de când sunt la Poli Iași am încercat să-i descopăr mai bine pe jucători, care au calitate, pot să facă diferența. Sper ca la ora jocului să fim bine din toate punctele de vedere și să dăm o replică cât se poate de bună adversarului. Bănuiesc că va fi un joc complicat, din punctul meu de vedere întâlnim favorita campionatului. Au transferat bine, a venit Cicâldău, au reușit să-l păstreze pe Mitriță, care cred că este cel mai bun jucător din campionat. Poate și datorită faptului că mă leagă atât de multe de Craiova, cu atât mai mult îmi doresc să avem un rezultat pozitiv”.

Lotul Ştiinţei a plecat ieri cu avionul spre Moldova, iar Costel Gâlcă a vorbit înainte de meciul cu moldovenii: „Va fi un meci foarte greu, având în vedere că ei vin după o înfrângere severă la Sibiu şi au schimbat antrenorul, aşa că şi noi va trebui să fim mult mai consistenţi în joc, să marcăm mai mult, pentru că în ultimul meci ne-am creat ocazii şi nu am putut lua cele 3 puncte. Iaşiul cu Emil Săndoi va arăta altfel, vor fi mai pragmatici, dar va trebui să facem un meci bun şi să concretizăm ocaziile. Au venit jucători importanţi şi sperăm să ne ajute, să intre cât mai repede în ritmul meciurilor, pentru că avem obiective mari. Nu mai credeam că vine Cicâldău, am şi spus că e departe de noi, dar cei care au lucrat la transferul lui au făcut-o foarte bine şi sunt mulţumit că a venit şi sper să intre în ritm cât mai repede. E un jucător important, a mai fost aici, poate da mult la centru, poate schimba mult în bine echipa, a plecat la o echipă importantă şi o poate face iar.  De aceea am venit, să luăm titlul, jucătorii îşi doresc asta, dar trebuie să arătăm din ce în ce mai bine. Trebuie să facem un pas în faţă, fiindcă am luat numai un punct din ultimele două meciuri şi nu am avut un joc foarte bun. O să am dubii la alegerea echipei de start, noii veniţi nu vor juca la Iaşi, Jovo Lukic nu are permisul. Jucătorii importanţi sunt cei care vin de pe bancă şi pun presiune pe aşa-zişii titulari, să creştem nivelul de joc în toate aspectele”

Prefaţa LPF:

“17 august 2024, FCSB – Poli Iaşi 0-1: a fost singura victorie reuşită de moldoveni în ultimele şase etape, interval în care au mai înregistrat o remiză şi patru înfrângeri.

Aproximativ 5.800 spectatori / meci este media înregistrată de ieşeni în cele patru jocuri disputate pe teren propriu în campionatul curent.

Opt goluri a marcat Poli în sezonul actual, dintre care şase au fost reuşite până la pauză, interval în care a primit 10 dintre cele 15 goluri încasate.

Doar o partidă au pierdut oltenii în campionatul actual, 1-2 cu Dinamo (24 august 2024, deplasare), în rest au patru succese şi trei rezultate de egalitate.

Şapte dintre cele 15 goluri marcate de craioveni au fost reuşite după minutul 60.

14 goluri a înscris Alexandru Mitriţă în actualul an calendaristic, „Piticul atomic” al Universităţii fiind cel mai bun marcator din SuperLigă în 2024.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 20 de ori, de patru ori s-au impus ieşenii, de 13 ori au câştigat craiovenii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare s-a consemnat pe 9 noiembrie 2014, CSM Poli – Universitatea Craiova 1-3, marcatori Bole, respectiv Rocha – dublă şi Târnăcop. Ieşenii şi-au luat revanşa în returul ediţiei 2014-2015, când au învins la Craiova cu 1-0 (a înscris Alexandru Creţu).

Ultima victorie în campionat din contul gazdelor din această rundă: 25 noiembrie 2016, Poli Iaşi – Universitatea Craiova 2-1.

O singură partidă s-a terminat fără gol, pe 23 iulie 2018, cu Universitatea Craiova gazdă.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 15 februarie 2020, Poli Iaşi – Universitatea Craiova 2-5.

Cea mai recentă dispută din SuperLiga României: 16 decembrie 2023, Universitatea Craiova – Poli Iaşi 2-2 (Al. Mitriţă, A. Roguljic / Al. Roman – dublă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *