Creșterea gradului de siguranță a copiilor în viața de zi cu zi, dar și în mediul online, a fost tema unei întâlniri de lucru desfășurate la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Cu acest prilej a fost lansată și campania realizată de Poliția Română, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, intitulată „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, destinată conștientizării minorilor asupra faptului că pasivitatea în fața agresiunilor și infracțiunilor înseamnă încurajarea acestui fenomen.
În cadrul discuțiilor, la care au participat conducerea M.A.I., șefi ai principalelor structuri, specialiști din diverse domenii, parteneri din alte instituții, cadre medicale, psihologi, reprezentanți ai ONG-urilor, elevilor și părinților, s-a subliniat că vocile tinerilor trebuie să fie auzite și luate în considerare în deciziile care îi privesc direct. Participanții au accentuat importanța unui parteneriat strâns între M.A.I. și alte instituții responsabile, copii, părinți și ONG-uri, subliniind că doar prin colaborare și eforturi comune se pot obține rezultate reale în protejarea copiilor. Printre temele discutate s-au numărat efectele drogurilor asupra copiilor și măsurile de prevenire a consumului, sprijinul pentru copiii deja afectați și familiile lor, combaterea violenței în rândul minorilor, traficul de minori, riscurile din trafic și din mediul online, precum și măsurile de siguranță împotriva incendiilor.
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: „Nivelul de siguranță în școli, pe străzi, în general, în societate nu poate crește decât printr-o cooperare între instituțiile statului și cetățeni, structurați în formele de societate civilă, alte instituții de drept privat. Prin urmare, nici dacă vorbim de trafic de droguri, nici de ființe umane, nici de alte tipuri de criminalitate, noi, ca societate, nu ne putem atinge obiectivul dacă nu conjugăm efortul instituțiilor statului. Aici vorbim de Ministerul Afacerilor Interne cu efortul școlii, al părinților, al elevilor”.
Chestor șef Benone Matei, inspectorul general al Poliției Române: „Campania “Vocea ta e soluția”, lansată de Ministerul de Interne, în parteneriat cu societatea civilă, este o dovadă autentică că suntem interesați să ne protejăm copiii. Vocea înseamnă putere. O voce auzită demonstrează că ne pasă tuturor și că nimeni nu este singur. Nu este nevoie să închidem ochii, nu este nevoie să astupăm gura, să arătăm cu degetul. Este foarte important să înțelegem mediul în care ne desfășurăm și este foarte important ca, atunci când apar diferite pericole sau capcane, ele să fie semnalate”.