Studenţii ar putea avea mai multe locuri în tabere, a anunţat conducerea Universităţii din Craiova. Soluţia pentru suplimentarea acestor locuri stă în renovarea cabanelor pentru practică din staţiunile montane şi introducerea lor în circuit turistic intern.
„Una dintre variantele pentru a completa locurile în taberele studenţeşti este să organizăm o astfel de tabără la cabana de la Rânca, utilizată în prezent de Facultatea de Agronomie pentru practică. Alocarea cabanei doar pentru această facultate nu este justificată, având în vedere că presupusa grădină botanică montană a universităţii de la Rânca este cvasiinexistentă în acest moment”, a declarat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova. Cabana respectivă are 35 de locuri de cazare. Universitatea mai are însă încă o cabană la Rânca cu 50 de locuri. „Cabana are nevoie de investiţii de modernizare, care se pot face într-un an, doi. Noi vă punem locaţia la dispoziţie şi de restul se vor ocupa şi studenţii”, a adăugat rectorul.
În 2011, pentru studenţii de la Universitatea din Craiova au fost repartizate 378 de locuri gratuite în taberele din Sinaia, Pârâul Rece, Costineşti şi Neptun. De anul trecut însă taberele studenţeşti sunt tematice şi constau în diverse cursuri pe domenii, cum ar fi comunicare, relaţii publice, negociere, leadership, sport, tehnici de vânzare, tehnici de supravieţuire.
„Beneficiarii acestor tabere gratuite sunt studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ de zi, finanţaţi de la bugetul de stat din ciclurile licenţă şi master. Altă condiţie esenţială este ca ei să fie integralişti, adică să fi promovat la toate disciplinele de studiu din anul anterior de şcolarizare”, a precizat Dorin Mărgărit, directorul Casei de Cultură a Studenţilor.
10% din numărul total de tabere alocat anual se repartizează în mod special studenţilor cu situaţie financiară modestă.