Optimizarea spațiului în hol. Ghid pentru alegerea cuierului și pantofarului perfect

0
155

De multe ori este neglijat și nu se acordă suficientă atenție amenajării sale, motiv pentru care spațiul său în cele din urmă nu corespunde așteptărilor tale. Holul, pentru că despre acesta este vorba, face prima impresie oamenilor care vin în vizită. Acesta reprezintă întregul interior, așa că trebuie să corespundă cu decorul altor încăperi. Are și o funcție practică, datorită posibilității de depozitare a hainelor și pantofilor. Ce ar trebui să nu lipsească și cum să îl aranjezi?

Holul ca o vitrină a casei

Holul dintr-un bloc, ca primă cameră, nu este doar un spațiu de tranziție – este primul lucru pe care îl vor vedea oaspeții tăi. Este o reflectare a stilului și gustului tău. Prin urmare, amenajarea sa necesită o atenție specială. Pentru ca holul să devină o adevărată vitrină a casei tale, acesta trebuie să îmbine funcționalitatea cu estetica, creând un mediu armonios și primitor.

Primul pas este o analiză amănunțită a aspectului holului. Acordă atenție locației ușilor, ferestrelor și oricăror elemente permanente, cum ar fi instalațiile sau sistemelor de iluminat. Înțelegerea acestor aspecte îți va permite să planifici toți pașii următori. De exemplu, un mobilier bine gândit pentru hol poate ajuta la ascunderea unor elemente mai puțin estetice, păstrând în același timp funcționalitatea deplină.

Optimizarea spațiului în hol

Minimalismul în amenajarea unui hol mic poate fi cheia pentru crearea unui spațiu ordonat din punct de vedere estetic. Iată câteva idei despre cum să aplici minimalismul atunci când amenajezi holul,  atingând un echilibru între stil și caracter practic.

  • Limitarea mobilierului și decorațiunilor

Într-un hol mic, prea multă mobilier și decorațiuni pot face spațiul să se simtă copleșitor. În loc să umpli holul cu obiecte inutile, merită să alegi câteva elemente bine selectate. Mobilierul minimalist pentru hol, cum ar fi un simplu mobilier încorporat sau un dulap cu pantofar, pot oferi suficient spațiu de depozitare, fără a ocupa prea mult spațiu. Simplitatea și liniile curate ale mobilierului vor ajuta la menținerea consistenței vizuale și a ordinii.

  • Elemente funcționale

Alegerea unor elemente decorative practice, dar estetice poate aduce rezultate grozave într-un hol. Rafturile suspendate oferă spațiu pentru depozitarea obiectelor mici, servind și ca element decorativ. Un cuier  poate fi, de asemenea, un accent interesant pe perete, servind în același timp și unei funcții practice. Oglinzile minimaliste sau ramele foto simple pot adăuga caracter fără a copleși spațiul.

  • Dulapuri încăpătoare care acoperă tot peretele

Aceasta este o soluție perfectă pentru holurile mici. Ele îți permit să ascunzi un număr mare de articole, ceea ce este crucial într-un spațiu limitat, căci permit utilizarea maximă a fiecărui centimetru de spațiu. În interior pot fi plasate rafturi, sertare și chiar suporturi speciale pentru pantofi sau haine, care te vor ajuta să păstrezi totul în ordine perfectă. În mod ideal, exteriorul poate fi format din oglinzi sau să aibă finisaj lucios.

Amenajarea unui hol într-un bloc sau o casă poate fi o provocare, dar în același timp oferă multe oportunități. Merită să folosești diverse inspirații și idei de produse  de Home& Deco de la The Home, pentru a crea un spațiu armonios și funcțional.