Lui Mike nu i-a ieşit pasenţa, dar i-a ieșit parola: non c’e due senza tre

0
1296

Când a avut antrenor, chit că nu pricepeau jucătorii nimic de la el, Ştiinţa a mai şi câştigat. Cu noroc. A dispărut bafta, a dispărut şi Petev, dar şi ultimul atu pentru a mai bate pe cineva, bafta bulgarului. După ce lui Petev i se făcu vânt pe podul de la Calafat, Mihai Rotaru şi-a putut asuma şi ultima funcţie din club pe care nu o deţinea, cea de antrenor. Din păcate, lui Mike nu i-a ieşit pasenţa, redebutul n-a fost prolific. Cu Petev, Universitatea nu juca nimic, dar avea entuziasm, acum nu joacă nimic şi e deprimată. Plecarea antrenorului putea produce un şoc poate dacă acesta era înlocuit cu un alt antrenor, nu cu patronul/preşedintele/managerul general/directorul sportiv/directorul de marketing/purtătorul de cuvânt.

Dar cu ceva tot a avut dreptate Mike: “non c’e due senza tre”, aşa cum arogant îl avertiza el pe Gigi Becali recent. Craiova a luat şi a treia bătaie la rând, două dintre ele acasă. Le-a încasat meritat, după ce numai norocul lui Petev menţinuse speranţele la podium. Mike “Expertul”, cel care decide absolut totul la echipă, începuse mandatul de interimar cu dreptul, piciorul cu care Baiaram a deschis scorul. Avea însă să fie unica reuşită a Craiovei, aşa cum şi Baiaram a fost singurul jucător coerent, laborios, inspirat, disponibil pentru fotbal vineri seara, în faţa unei asistenţe mult prea generoase (8 mii de spectatori), faţă de ce prestează băieţii lui Mike.

Farul a întors rezultatul până la pauză, dar ar fi putut face scor, la cum s-a distrat Louis Munteanu cu apărarea Craiovei. Markovic a ratat ocaziile gazdelor şi a ieşit în huiduieli,   lăsând locul unui alt “favorit” al tribunelor, Ivan. Că tot se discută de revenirea lui Rădoi, acesta ar trebui readus măcar pentru a-i mai da afară o dată pe Ivan şi Markovic. Şi mai poate adăuga şi alţii pe listă. Dar listele antrenorilor nu sunt valabile, fiindcă numai Mike taie şi spânzură, iar Ivan, Markovic, Mateiu vor dăinui în Bănie, de unde vor pleca numai antrenorii. Petev n-a fost să vadă juniorii, Neagoe a avut ghinion, Reghe făcea paranghelii cu influenceri, Papură n-avea experienţă, Rădoi a fost impulsiv, Bergodi antrena doar tenis cu piciorul, Mangia atenta la pudoarea vestiarului, Piţurcă îi epuiza cu antrenamentele, Ouzounidis nu oferea fotbal-şampanie. Numai Mike şi favoriţii săi sunt veşnici la Universitatea Craiova.

Farul a primit susţinere şi de la perfidul Bârsan, trupa lui Hagi fiind favorita arbitrilor în acest sezon, în care a luat locul Rapidului la acest capitol. Totuşi, campioana a bătut a treia oară Craiova în acest campionat şi a făcut-o meritat, arătând într-adevăr ca o echipă care a avut acelaşi antrenor de 3 ani, nu ca una care a pierdut numărul celor care au stat pe banca tehnică. Şi nu s-a încheiat campionatul, Mike s-ar putea îndura să cedeze postul recent redobândit unui alt viitor sacrificat. Cert este că în cazul lui Hagi a funcţionat dubla postură, de finanţator-antrenor, aşa că poate că şi Mike ar trebui să ia în calcul continuitatea, să-şi dea o şansă pe termen lung în această ipostază.

Universitatea Craiova – Farul 1-2

Au marcat: Baiaram 5 / Cojocaru 21 şi 45+5.

Universitatea Craiova: L. Popescu 6 – Căpăţînă 4, Maldonado 4 (Zajkov ’56) 4, Badelj 4, Bancu 4 – Al. Creţu 4 (Vlădoiu ’66) 4, Mateiu 3 (Houri ’46) 5, Mekvabishvili 4 (Koljic ’78) – Mitriţă 4, Markovic 2 (Ivan ’57) 2, Baiaram 7. “Antrenor”: Mihai Rotaru.

Farul: Buzbuchi – M. Popescu, Larie, Gustavo Marins (Sîrbu ’66), C. Ganea (Danuleasa ’46) – Vînă, Queiros, Grameni – Grigoryan (Stoian ’66), L. Munteanu (Nedelcu ’75), Cojocaru (Rivaldinho ’65). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Arbitru: Marcel Bîrsan 4.