La Palatul Administrativ din Craiova a avut loc, ieri, deschiderea oficială a Forumului Regional Economic Oltenia, la care au luat parte oficialităţi locale, parlamentari, oameni de afaceri, ambasadori şi ataşaţi comerciali acreditaţi la Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi mass-media. Reprezentantul Guvernului a menţionat că preşedintele companiei Popeci Utilaj Greu a fost persoana care a pus mult suflet în buna organizare, intuind perspectivele pe care le va oferi, în viitor, acest Forum Economic asupra mediului de afaceri regional.
Pentru că în judeţul Dolj nu au venit foarte mulţi investitori, reprezentanţii în teritoriu ai judeţelor din Oltenia s-au gândit că ar fi bine ca şi zona de sud a ţării să fie promovată şi prezentată diplomaţilor străini, care, la rândul lor, ar putea recomanda judeţul Dolj, şi nu numai, ca fiind unul prielnic investiţiilor majore. „Am invitat la acest Forum factorii guvernamentali şi de autoritate publică, pentru a prelua semnale dinspre economia reală, mediul academic şi, nu în ultimul rând, reprezentanţi ai Ambasadelor care să ofere perspectiva corectă. Adică, dacă plouă în Asia, să deschidem umbrelele în România. Este prima încercare de o asemenea anvergură. Sunt convins că, după aceste două zile, rezultatele vor fi foarte bune”, a precizat Nicolae Giugea, prefectul de Dolj.
O imagine excelentă pentru industria românească
Şi ca să se dea un bun exemplu de investiţie serioasă, organizatorii evenimentului s-au gândit să înceapă prima zi de Forum cu o vizită la compania Popeci Utilaj Greu, considerată un reper naţional în domeniu. „Cred că este un început care sperăm să dea rezultate foarte bune. Suntem dispuşi să muncim pentru alţii, dar se zice că inginerii sunt inteligenţi şi nu se pot exprima, de aceea vă invit să vedeţi firma şi faptele…”, a spus Constantin Popeci, preşedintele companiei Popeci Utilaj Greu.
Reţeta poveştii de succes de la firma Popeci se bazează, în primul rând, pe seriozitate şi calitate. Compania a devenit în timp un reper, nu numai în Oltenia, ci şi în România, utilajele produse sub acest brand făcând o imagine excelentă atât industriei româneşti, cât şi României. Constantin Popeci şi-a prezentat, ieri, propria companie. Diplomaţii veniţi din mai multe colţuri ale lumii au avut ce să vadă şi au fost fascinaţi de modul în care se munceşte în această firmă.
O ambiţie, dar şi un succes
Popeci Utilaj Greu este una dintre cele mai moderne companii din Europa Centrală şi de Est în domeniu. „Echipate cu comenzi numerice sau comandă convenţională, maşinile-unelte pot prelucra o gamă diversă de repere. Pe lângă utilajele grele folosite pentru prelucrări deosebite şi de precizie a pieselor cu gabarit, existenţa celorlalte echipamente şi maşini conduce la o productivitate şi o acurateţe deosebită a prelucrărilor”, le-a explicat Constantin Popeci invitaţilor prezenţi în halele de producţie. Preşedintele companiei Popeci Utilaj Greu le-a povestit ambasadorilor istoria acestei fabrici, menţionând că locul în care se aflau a fost, iniţial, plantat cu viţă-de-vie, că a lucrat ca muncitor, ca inginer, dar şi ca director, că a fost legat emoţional de această firmă şi că preluarea pachetului majoritar de acţiuni a fost o ambiţie, dar şi un succes.
Constantin Popeci le-a arătat vizitatorilor, profitând şi de prezenţa diplomatului rus, ce se produce în acest moment în fabrica. Şi anume, o presă de compactat autoturisme, care va fi exportată în Rusia. „Acestea sunt, de fapt, lifturile, instalaţia completă cântăreşte 800 de tone… Aici facem pentru Rusia o presă de compactat autoturisme: le compactează şi le taie bucăţele. Acolo sunt roţi pentru care dăm garanţie pe viaţă, deoarece se folosesc în minele de uraniu. Din păcate, nu putem să vă arătăm foarte multe utilaje, deoarece noi lucrăm numai pe comandă şi nu producem nimic pe stoc. Totul dăm cu electronică, cu electrică, inclusiv liniile laminoare. De exemplu, două utilaje – încărcarea şi descărcarea reactoarelor de la Cernavodă, Unitatea 1 şi 2 – sunt livrate de noi. Avem comenzi pentru că nu lucrăm cel mai bine din lume, dar nici alţii nu lucrează mai bine ca noi…”, a explicat preşedintele firmei Popeci, celor prezenţi în fabrică, încercând să disemineze cât mai multe informaţii despre utilajele produse la Craiova.
Politica companiei – satisfacţia clientului
Omul de afaceri Constantin Popeci le-a prezentat diplomaţilor şi reprezentanţilor autorităţilor publice şi un alt utilaj, reductorul planetar utilizat pentru acţionarea arborilor roţilor port-cupe de la excavatoarele cu rotor. Este un reductor compact, realizat în configuraţia de trepte de transmisie. Carcasa acestuia fiind realizată în varianta construcţie sudată. Este echipat cu transmisie auxiliară de mică putere, acţionată independent. De asemenea, dispune de cuplaj hidraulic pentru limitarea cuplului. „Ca noutate, acest tip de reductor poate fi echipat cu un sistem de monitorizare şi transmisie a parametrilor de lucru către Laboratorul Mobil de Testare şi Monitorizare, asigurându-se astfel o intervenţie foarte rapidă în cazul funcţionării necorespunzătoare a acestuia. Politica companiei în domeniul calităţii este urmărirea unei totale satisfacţii a clientului, în condiţiile unui mediu intens concurenţial…”, a subliniat Constantin Popeci.
Peste 20 de ani vom exporta şi noi inteligenţă
Industriaşul Constantin Popeci le-a dat întâlnire diplomaţilor peste 20 de ani şi le-a explicat cum stăm cu exportul şi importul de inteligenţă: „Vestul a lucrat mult cu inteligenţa americană, noi am lucrat mult cu inteligenţa Vestului, iar eu vă asigur că, peste vreo 20 de ani, când ne vom întâlni din nou, aici, o să vă anunţăm că şi noi exportăm inteligenţă…”.