Închisoare cu suspendare pentru studentul la Teologie, fabricant de whisky

0
348

Doi craioveni, unul dintre ei student la Teologie, trimişi în judecată în urmă cu aproape doi ani pentru falsificare de alimente şi de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, după ce au fost prinşi fabricând whisky la domiciliu, au fost condamnaţi, săptămâna trecută, de judecătorii de la Tribunalul Dolj la doi ani, respectiv 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de inculpaţi, cât şi de procurori.

Reamintim că poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au aflat, în luna februarie 2010, că Gabriel Miloteanu, de 24 de ani, barman la Medieval şi student la Facultatea de Teologie din Craiova, produce whisky fals, pe care îl îmbuteliază în sticle originale purtând marca J&B şi îl vinde drept băutură originală. Pe 23 februarie 2010 oamenii legii au făcut o percheziţie la domiciliul barmanului şi au găsit o instalaţie din inox artizanală, în care bărbatul tocmai fabrica whisky, iar cu o parte din “producţie” umpluse deja cinci sticle de J&B, alte 118 aşteptându-şi rândul. În apartament s-au mai descoperit 110 litri de alcool etilic şi esenţe care să dea lichidului un gust asemănător cu cel de whisky.

Instalaţia şi ingredientele au fost ridicate de poliţişti, care i-au întocmit lui Miloteanu un dosar penal. Numai că studentul la Teologie nu s-a potolit. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, tânărul a procurat alt recipient, mai mare, pentru fabricarea băuturilor contrafăcute, a făcut rost de alcool şi de alte sticle goale şi s-a apucat, din nou, de treabă, însă nu acasă, ci într-o casă din comuna Afumaţi, în care locuia fără forme legale amicul său Doru Ciobanu, de 41 de ani. Însă şi poliţiştii au prins de veste, iar pe 19 martie 2010 Miloteanu a fost depistat în trafic în timp ce transporta cu autoturismul 91 de sticle cu whisky J&B falsificat. În aceeaşi zi, în urma unei percheziţii, poliţiştii au găsit în casa lui Ciobanu noua instalaţie improvizată pentru contrafacerea băuturilor.

Miloteanu a fost reţinut, apoi arestat preventiv, însă nu a stat în spatele gratiilor decât 11 zile. Atât el, cât şi Ciobanu au fost trimişi în judecată pentru falsificare de alimente şi producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Acum, la doi ani după ce poliţiştii i-au stricat afacerea, pe 28 martie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Miloteanu a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar Ciobanu la un an şi şase luni închisoare, în ambele cazuri magistraţii dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepselor. Atât procurorii, cât şi inculpaţii pot ataca decizia Tribunalului Dolj cu apel.