SCMU Craiova, zdrobită de Rapid, şi la handbal şi la volei

0
411

Cuplajul din Sala Polivalentă de miercuri după-amiază a propus două meciuri extrem de interesante între Craiova şi Rapid, cel din sferturile Cupei României la volei masculin şi cel de handbal feminin, din ultima etapă a anului a Ligii Florilor. Spectacol a fost, dar numai reprezentanţii Giuleştiului s-au ridicat la înălţime, atât la fileu, cât şi la semicerc, spre dezamăgirea publicului, inclusiv a galeriei prezente.

În prima dispută a zilei, deţinătoarea Cupei României la volei masculin, echipa Craiovei, a părăsit practic ediţia de anul acesta, după ce a pierdut fără drept de apel, cu 3-0 în prima manşă a sferturilor, contra Rapidului, 26-24, 25-20, 25-18. Dan Pascu a folosit jucătorii: Jimenez, Stohr, Cuk, Călin, Finolli, Tarța, Diaconescu – libero, Henrandez, Ocunschi, Paez, Krstic.

“Sunt foarte supărat, pentru că băieţii mei au respectat prea mult adversarul, am fost de nerecunoscut. Am jucat foarte rău, inexact, fără putere şi motivaţie, am fost depăşit la toate capitolele, iar Rapid merită victoria. Şansele de calificare sunt unu la mie” a spus Dan Pascu.

Handbalistele au dezamăgit la ultima apariţie a anului

Marea dezamăgire a reprezentat-o echipa feminină de handbal, care, atunci când îşi propune să iasă la rampă şi să culeagă public aprecierea, clachează lamentabil.  Miercuri seara, fetele lui Bogdan Burcea au fost zdrobite de Rapid, echipă care avusese cu câteva zile înainte un meci infernal, în care învinsese campioana Europei, Vipers, în Champions League. Giuleştencele s-au impus în Bănie cu 32-25, dar Craiova rămâne cu consolarea că încheie anul pe locul 2, cu 25 de puncte, după campioana CSM Bucureşti.

La final, Bogdan Burcea a recunoscut superioritatea clară a oaspetelor, remarcandu-le numai pe soţia sa, Cristina Zamfir, şi pe portăriţa Curmenţ.

“Am întâlnit un Rapid cu moral excelent, care ne-a predat din minutul 1 până în minutul 60 o lecţie de handbal. Din păcate, echipa noastră nu a oferit publicului nici măcar o luptă, numai despre două jucătoare aş deschide gura, Bianca Curmenţ şi Cristina Zamfir. În rest, nimic, nimic! Am avut o prestaţie lamentabilă. Jucătoare precum Milisavljevic sau doamna Ţicu, au trecut 11 etape şi nu vrea să fie productivă pentru echipa proprie. Păstrăm locul 2, dar pe mine m-a usturat această lecţie de handbal, am tratat lamentabil meciul, Rapid ne-a reamintit care ne este nivelul, că între noi şi cele 4-5 echipe este o diferenţă uriaşă, dacă nu luptăm şi nu ne folosim materia cenuşie, va fi foarte greu” a spus Bogdan Burcea.

Au jucat pentru SCMU Craiova: Curmenț, Darly De Paula – Krpez 5 goluri (1 din 7 m), Milosavljevic 5 (1 din 7 m), Mugosa 3, Bojicic 3, Burcea-Zamfir 3, Pașcan 3, Milic 1 (1 din 7 m), Jipa 1, Malovic, Colac, Vâlcan, Ghețu, Grigorie.

Campionatul se întrerupe până la anul, pentru participarea naţionalei României la Trofeul Carpaţi şi la Campionatul Mondial, Craiova fiind reprezentată de antrenorul Bogdan Burcea, secundul naţionalei, şi de Claudia Paşcan.