Premierul Marcel Ciolacu : “Craiova şi Doljul, în plină dezvoltare”

0
677

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, astăzi, la Craiova. A vizitat “Ford – Otosan”, Aeroportul Internaţional din Craiova şi şantierul, aproape finalizat, al “Fantasy – Park”, amenajat, de Primăria Craiova, în Parcul “Corniţoiu”. La ultima locaţie amintită, prim-ministrul a dat şi declaraţii, fiind atinse şi alte puncte sensibile pentru români, de la pensii până la echilibrul financiar al ţării. Pentru Craiova şi Dolj, se arată semnale îmbucurătoare în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi socială.

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, pe 24 octombrie, Craiova, fiind la “Ford – Otosan”, Aeroportul Internaţional Craiova şi “Fantasy Park”, ultimul în “Corniţoiu”. În ultimul loc amintit a dat şi declaraţii de presă. “Mă bucur să vin la Craiova şi să văd că zona este în continuă dezvoltare. Sunt proiecte în derulare, iar Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj merită toate laudele. Aici, în acest parc, aflat aproape de finalizare, am înţeles că, în urmă cu câţiva ani, era un loc părăsit. Craiova şi Doljul arată o viziune europeană”, a precizat prim-ministrul. Despre “Fantasy Park”, cel mai bine a explicat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu: “Era o zonă insalubră. S-a casetat canalul colector şi s-a realizat acest parc, care, în acest moment, este aproape de finalizare. A fost conceput pe trei zone: una pentru părinţi, alta pentru adolescenţi şi ultima, dar nu cea din urmă, pentru copii. În acest an, a fost inaugurat şi parcul din zona Colegiului Naţional Pedagogic “Ştefan Velovan” şi vor urma şi altele. Am lucrat , în principal, cu echipele noastre, de la RAADPFL”.

Se doreşte un echilibru financiar

Atât premierul, cât şi primarul Craiovei au răspuns şi la alte întrebări, cele mai multe fiind axate pe noua lege a pensiilor şi pe salarizarea angajaţilor, astfel încât să nu fie afectat deficitul bugetar al României. “Vrea să vă spun că noua lege a pensiilor arată foarte bine, fiind îndreptate inechităţile din sistem. Vorbesc şi în calitatea mea de fost ministru al Muncii. Cred că se poate vorbi, acum, de aproape 90% de revaluare a dosarelor, pentru rest fiind vorba de dispariţia unor documente din trecut”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. La rândul său, Marcel Ciolacu a menţionat: “Vor fi rezolvate toate inechităţile. Vor fi acoperite pensiile şi salariile, dar trebuie să asigurăm un echilibru financiar. A fost vorba, până acum, şi de o creştere a inflaţiei. Oricum, nu vreau să arunc ţara în haos financiar”.