Universitatea din Craiova şi-a prezentat oferta pentru anul universitar următor

0
883

Cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova şi-au prezentat, astăzi,   oferta educaţională, pentru anul universitar 2023-2024, la Zilele porţilor deschise”. Fiecare facultate a avut un stand de prezentare, unde viitorii studenți au aflat  informații despre cifrele de şcolarizare (locuri buget+taxă, ZI/ID/FR), dar și despre metodologia de admitere (examen/concurs de dosare, criterii de departajare). De asemenea, au fost prezentate detalii despre probele de concurs pentru specializările facultăţilor care organizează admitere pe bază de examen (tematică/bibliografie), dar și detalii cu privire la disciplinele studiate.

Universitatea din Craiova pune la dispoziţia absolvenților de liceu 2.900 de locuri bugetate la licență și 1.780 locuri bugetate la master. La forma cu taxă, candidaţii pot opta pentru unul dintre cele 2.307 de locuri la licenţă şi 1.366 locuri la master. Universitatea din Craiova a deschis deja sesiunea de înscriere în vederea admiterii la cele 12 facultăți din structura sa și oferă pregătire în 80 de programe de licență și 70 de programe de master. Înscrierile se fac până în data de 17 iulie 2023 exclusiv online. Detalii pe  https://www.ucv.ro/admitere/.  Zilele porţilor deschise sunt organizate de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră şi în parteneriat cu Convenția Organizațiilor Studențești  (COS). Activitatea este realizată cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene din Regiunea S-V Oltenia (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea și Mehedinți), în baza parteneriatelor încheiate între Universitatea din Craiova și acestea. Oferta este foarte variată şi atractivă, iar holul central al instituţiei de învăţământ superior a fost astăzi arhiplin. Pe lângă reprezentanţii facultăţilor, foarte mulţi absolvenţi de liceu s-au interesat de ceea ce li se oferă.

Prof.univ.dr. Ionuţ Cezar Spânu, rectorul Universităţii din Craiova:”Universitatea din Craiova este principalul furnizor de specialişti din Oltenia”

Manifestarea a avut o deschidere festivă. Prof.univ.dr. Ionuţ Cezar Spânu, rectorul Universităţii din Craiova a urat bun venit participanţilor şi prezentat , pe scurt, de ce este atractivă instituţia de învăţământ superior : “Sunt bucuros să văd atâta lume prezentă. Universitatea din Craiova este principalul furnizor de specialişti pentru regiunea Oltenia. De aceea se detaşează şi ca instituţie strategică pentru impunerea principiilor economiei competitive, participative şi inclusive. Dragi elevi, viitori studenţi, Direcţiile de specializare pe care vi le propune Universitatea din Craiova sunt drumuri către o poveste de succes, povestea voastră. Universitatea din Craiova este modernizată, este dinamică, este şcoala celor ambiţioşi, a celor care vor să construiască, a celor care vor să-şi pună în valoare calităţile. Am investit, în ultimii şapte ani, atât în resursa umană, cât şi în dotare.  Suntem una dintre cele mai respectate Universităţi din ţară şi suntem singura care are toate specializările, mai puţin medicina. Am investit foarte mult şi în centrul de la Drobeta Turnu Severin, iar anul acesta vom finaliza şase proiecte importante. Ne bucură că, an de an, numărul studenţilor creşte. Faţă de 2016, avem peste 4.000 de studenţi în plus”. Prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al învăţământului doljean, a precizat: “Dragi elevi, alegeţi Universitatea din Craiova. Mă bucur să fiu astăzi aici, legătura mediului preuniversitar cu cel universitar fiind foarte strânsă. Să nu uităm că foarte mulţi profesori sunt formaţi aici. La Universitatea din Craiova se face carte, se face performanţă, iar legătura cu mediul de afaceri este foarte bună, multe firme oferindu-le locuri de muncă absolvenţilor”. La deschidere a fost prezent şi prof. Alin Tomoescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, care a menţionat: “Mă simt onorat să fiu aici. În Mehedinţi, avem o conlucrare foarte bună cu Universitatea din Craiova, mai ales cu Centrul de la Severin. Este o adevărată şcoală”.

Ofertă atractivă

Toate cele 12 facultăţi şi-au prezentat ofertele. Cu reprezentanţii a două dintre ele am discutat şi noi. Prof.univ. dr. Sina Cosmulescu, decanul Facultăţii de Horticultură, a precizat: “Suntem una dintre cele mai vechi facultăţi, fiind înfiinţaţi în 1962. Avem cinci programe de Licenţă şi cinci de Master. Specializările sunt diverse şi foarte căutate, oferind posibilitatea unei cariere”. La rândul său, dr. ing. Nicolae Marian Ştefan, şef de lucrări la Facultatea de Inginerie Electrică, a spus că “facultatea noastră oferă specializări diverse, cu mari posibilităţi de angajare a absolvenţilor, inclusiv în Craiova”. Elevii, cum spuneam, s-au arătat şi ei interesaţi. Tudor Şerbana a absolvit Liceul “Voltaire” din craiova şi a spus că îşi doreşte să urmeze ori Facultatea de Sociologie, ori pe cea de Drept . Ion Nicolae a finalizat cursurile Liceului Teoretic “Ştefan Diaconescu” din Potcoava, jud. Olt, s-a arătat atras de oferta Universităţi, încă nu s-a hotărât ce va urma, dar a precizat că înclină spre Facultatea de Ştiinţe.