Liceul Teoretic ,,Henri Coandă” : Activitatea antreprenorială ,,Start Iupi”

0
521

Profesorii pentru învățământul primar din Liceul Teoretic ,,Henri Coandă” Craiova, împreună cu elevii claselor primare, desfășoară în săptămâna 27-31 martie 2023 activitatea antreprenorială ,,Start Iupi”.

Activitatea face parte din proiectul Network of Entrepreneurial Schools în parteneriat cu Agência DNA Cascais – Cascais Um Concelho Empreendedor, Directorate of Secondary Education of Karditsa DYPALL Network, Scoala Gimnaziala Traian Craiova și Maltas Vidusskola.

Prin intermediul acestui proiect, profesorii pentru învățământ primar din Liceul Coandă își propun dezvoltarea spiritului antreprenorial la elevii ciclului primar (una din cele opt competențe-cheie europene), urmărind dobândirea de:

  • Cunoştinţe – abilitatea de a identifica oportunităţi pentru activităţi personale
  • Deprinderi – activităţi de planificare, organizare, analiză, comunicare; reprezentare şi negociere eficiente; abilitatea de a lucra individual şi în echipe; abilitatea de a aprecia şi identifica punctele tari şi punctele slabe, evaluarea şi asumarea riscurilor.
  • Atitudini – iniţiativă, proactivitate, independenţă şi inovare în viaţa personală și la școală; motivaţia şi hotărârea de a realiza obiectivele propuse, fie că acestea sunt personale sau fixate împreună cu alţii.

Elevii vor învăța să lucreze în echipă, să-și creeze propria lor companie, să inoveze, să creeze produse, să stabilească prețuri, să dezvolte strategii de promovare, să-și vândă produsele. Prin activităţi cât mai variate se va urmări dezvoltarea abilităților de a pune ideile în practică prin creativitate, inovație și asumarea de riscuri, precum și abilitatea de a planifica și gestiona mini-proiecte.

Rezultatele așteptate în urma derulării proiectului sunt următoarele:

  • valorificarea potenţialului creativ al copiilor;
  • dezvoltarea de abilități întreprinzătoare, atitudini și comportamente ce includ: gândirea creativă, deprinderi de comunicare și de prezentare, încrederea în sine, lucrul în echipă și abilități de vânzare/promovare produse;
  • dezvoltarea de abilități de management financiar, formarea abilităților de planificare, organizare și conducere într-o manieră creativă cu privire la realizarea, utilizarea și promovarea a produselor obținute;
  • îmbunătățirea spiritului de coloborare reciprocă în cadrul unei anumite echipe pentru îndeplinirea sarcinilor date pentru realizarea scopului propus de către membrii grupului;