În aprilie, Craiova va găzdui prima ediţie a Forumul Regional Economic Oltenia

1
419

În mai puţin de o lună, Craiova va fi gazda primului Forum Regional Economic din Oltenia, un proiect realizat de Prefectura Dolj şi Fundaţia „Constantin Popeci”, în parteneriat cu Universitatea din Craiova. Organizat pe patru secţiuni – industrie, agricultură, energie şi turism –, colocviul îşi propune să prezinte investitorilor străini, într-un mod integrat, oportunităţile zonei. Până în prezent, opt ambasade au răspuns pozitiv invitaţiei de participare, însă lista rămâne deschisă până la 15 martie a.c.

Potrivit organizatorilor, întâlnirea – planificată să se desfăşoare în zilele de 4 şi 5 aprilie a.c. – va aduce laolaltă reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, diplomaţi şi oameni de afaceri români şi străini. Vor fi prezente aproximativ 60 de firme din Oltenia, cele mai importante din domeniile amintite, şi nu numai. Până acum au confirmat participarea la Forum Ambasadele Africii de Sud, Poloniei, Ungariei, Bulgariei, Sloveniei, Olandei, Emiratelor Arabe şi Republicii Moldova, iar altele şi-au manifestat disponibilitatea: Japonia, Coreea de Sud, India, Danemarca, China şi Slovacia.

PUG are capacitatea şi resursele organizatorice 

“Priorităţile pe care le putem identifica în dezvoltarea acestei regiuni ar fi una dintre realizările de seamă ale acestui Forum Economic. În organizarea lui am vrut să profit din plin de experienţa domnului preşedinte Constantin Popeci. Consider că Popeci Utilaj Greu reprezintă pentru Oltenia marea reuşită a privatizării”, a afirmat, ieri, prefectul judeţului, Nicolae Giugea, justificând alegerea co-organizatorului evenimentului.

La rândul său, Constantin Popeci şi-a argumentat decizia cu privire la implicarea sa în desfăşurarea colocviului: “Pentru că e timpul să ajut şi zona, nu numai pe noi”. “Firma noastră a obţinut anul trecut o creştere de 100%, deci a dublat producţia faţă de 2010 şi avem resursele şi posibilităţile, dar şi capacitatea de a fi alături de Prefectură în organizarea acestui Forum”, a spus Constantin Popeci în cadrul conferinţei de presă de ieri.

“Domeniul la care lucrăm noi (n.r. – Popeci Utilaj Greu – PUG) este domeniul energetic şi putem să le arătăm oaspeţilor noştri că suntem cea mai mare capacitate de prelucrare şi montaj din Europa la ora actuală – asta o spun firme de renume – şi atunci ne dorim să arătăm că putem face multe. Vă promit că oaspeţii vor fi încântaţi. O să vedeţi ce vor spune după ce vor vedea firma noastră şi alte firme din Dolj şi zona Olteniei. Oaspeţii trebuie să se simtă bine, să vadă ce avem de oferit”, a adăugat Constantin Popeci.

Forumul Regional Economic – mai amplu decât o întâlnire de bonjour

Potrivit prefectului de Dolj, firme importante, de renume, au răspuns invitaţiei de participare la Forumul Regional Economic, şi pe lângă acestea şi altele, de dimensiuni mai mici, însă dornice să ia contact cu oamenii de afaceri mult mai experimentaţi. În plus, toţi prefecţii din Oltenia s-au mobilizat pentru a participa la întâlnire, alături de firme reprezentative din judeţele implicate. “Vom avea dezbateri pe secţiuni, la care vor fi moderatori din domeniu, se vor prezenta anumite proiecte”, a dezvăluit organizatorul. “Aşadar, proiectul Forumul Regional Economic este mult mai amplu decât o întâlnire de bonjour”, a ţinut să evidenţieze calibrul evenimentului Nicolae Giugea.

Şi tinerii vor avea şansa lor

Preşedintele PUG s-a declarat “optimist” şi “încrezător” în privinţa dezvoltării Olteniei şi a Craiovei, unde prezenţa Companiei Ford va începe să-şi spună cuvântul. “Cred foarte mult în zona Olteniei mai ales datorită Fordului. Noi lucrăm pentru foarte multe firme care fac montajul Ford, care fac hale şi modernizează utilaje şi cred că zona noastră va fi extraordinară. M-am interesat şi la Fisc, luna trecută au făcut o colectare de 107%, iar explicaţia a fost că au început să vină furnizorii Ford-ului. Peste un an şi jumătate, doi ani, aş vrea să mă mai întâlnesc cu dumneavoastră şi să-mi spuneţi cum că am avut dreptate, că Fordul ne-a ajutat extraordinar de mult. Nu numai pe noi, firmele, ci mai ales populaţia tânără. Pentru că Ford-ul nu are nevoie de super-meseriaşi, are nevoie de tineri care să înveţe să facă montaj, care să asiste lângă o maşină, pentru că totul va fi mecanizat. Eu spun că în doi ani se vor găsi circa 3.000 de locuri de muncă pentru tineri”, şi-a exprimat convingerile Constantin Popeci.

 

Constantin Popeci, preşedintele PUG: “Noi facem, astăzi, 95% export, din care 90% în Germania. Spre exemplu, pentru Siemens lucrăm centrale nucleare, pe abur şi pe gaz. Avem o hală întreagă în care lucrăm numai turbine pentru Siemens şi este bine ca participanţii la Forum să vadă, pentru că lumea nu-şi poate închipui că se poate realiza aşa ceva la Craiova. Chiar s-ar putea ca peste câteva luni să iasă şi cele mai mari basculante, de 150 de tone, pe porţile Popeci Utilaj Greu. Aşadar, avem lucrări, anul acesta vom produce cu 30% mai mult decât în 2011, vom angaja oameni, ne vom moderniza”.

 

În prima zi a Forumului Regional Economic Oltenia, respectiv 4 aprilie 2012, invitaţii vor face o vizită la Popeci Utilaj Greu, urmând ca pe data de 5 aprilie să se desfăşoare lucrările seminarului. Pe lista participanţilor, din rândurile autorităţilor şi instituţiilor, se numără ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ministrul Economiei şi Comerţului, rectorul Universităţii din Craiova, preşedintele Senatului, prefecţii judeţelor Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, rectorul Universităţii din Craiova şi directorul general al ADR SV Oltenia.

1 COMENTARIU

  1. De la aparitia primului joc video – Pong – în 1975, industria jocurilor a lansat nenumarate titluri în încercarea sa de a oferi mereu cele mai noi si mai bune jocuri
    Jocurile de azi acopera o plaja imensa de formate, de la jocuri de curse, simulatoare si cu batai, pâna la cele de strategie, role play si de puzzle. Producatorii de jocuri au încercat tot timpul sa produca titluri cât mai complexe si cu un grad cât mai mare de realism.
    De-a lungul anilor, popularitatea jocurilor a produs personaje care au devenit adevarate simboluri si s-au instalat în cultura pop. Dar ce face aceste jocuri sa fie atât de populare? Sa fie grafica de exceptie sau game play-ul placut? Sau pur si simplu senzatiile oferite gamerului, iluzia unor realitati alternative? Oricare ar fi considerentul pentru care iubiti jocurile, se poate spune ca ele vor deveni din ce în ce mai bune si mai complexe, pe masura ce consolele devin din ce în ce mai puternice.
    Am trecut în revista câteva din cele mai bune jocuri care au aparut de-a lungul anilor, de la clasicul Tetris pâna la Resident Evil 4.

    jocuri

Comments are closed.