Etapa finală a concursului “Constantin Neamțu“

0
417

Centrul de Cercetări Economice, Bancare și Financiare – CEBAFI din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova organizează joi, 24 noiembrie 2022, etapa finală a concursului “Constantin Neamțu“. Evenimentul se desfășoară în cadrul programului FEAA – “Educația financiară – provocări și soluții” și se află la prima ediție. Concursul va avea loc la ora 10:00, la sala 228 din cadrul clădirii centrale a Universității din Craiova (str. A. I. Cuza, nr. 13).

Manifestarea este destinată studenților Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor de la licență și master.

   În prima etapă a concursului, desfășurată în perioada 24 octombrie 2022 – 20 noiembrie 2022, studenții au putut transmite un eseu cu tema “Impactul digitalizării asupra activității bancare și financiare“.

Lucrările trimise au fost evaluate de un juriu format din 5 membri (cadre didactice din cadrul FEAA, specialiști din mediul financiar-bancar și mediul de afaceri), în baza unor criterii de evaluare obiective (originalitate, logica argumentelor, concluzii, stil).

Au fost selectate 8 eseuri, care s-au calificat în etapa finală. În cadrul acesteia, studenții vor prezenta lucrările în fața juriului, iar câștigătorii vor fi desemnați ținând seama de eficacitatea și logica prezentării, implicarea studenților,și calitatea materialului de prezentare.

Cei mai buni studenți vor fi premiați (Premiul I: 1.200 lei; Premiul II: 800 lei; Premiul III: 600 lei). Juriul împreună cu partenerii pot acorda suplimentar mențiuni în funcție de impactul temei în contextul actual, creativitate, validarea practică a concluziilor eseului.

Constantin C. Neamțu (1868-1962) a fost o personalitate marcantă a municipiului Craiova. A fost director la Sucursala BNR din Craiova (1893) și director al Şcolii Superioare de Comerţ din Craiova (1894). A înfiinţat, în 1896, Banca Comerţului din Craiova, cea mai importantă bancă particulară din România și a fost director al acestei bănci în perioada 1910 – 1948. A înzestrat Craiova cu două clădiri construite în stil neoromânesc: Palatul Băncii Comerţului, în prezent sediul central al Primăriei Craiova şi Casa Albă. A fost director al Institutului de Arte Grafice Scrisul Românesc (1922) și Primar al Craiovei (1923 – 1924). A contribuit material şi moral la ridicarea Şcolii Primare I.E. Rădulescu din Craiova (1924).