Astăzi , 1 iulie , s-au afişat rezultatele finale ale Bacalaureatului 2022. Dacă rata de promovabilitate a fost, înaintea contestaţiilor, în Dolj, de 73,44% , aceasta a crescut după soluţionarea acestora. În județul Dolj, rata de promovare înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 75,24% (în creștere cu 1,8%, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale , dar mai mare faţă de anul precedent (66,75 %).
Conform statisticii, din totalul celor 3.675 de candidați prezenți au promovat 2.765 candidați (2.699 au promovat inițial). După reevaluarea lucrărilor, numărul mediilor maxime a crescut de la şapte la zece.În total, Colegiul Național “Fratii Buzesti” Craiova are patru, Colegiul Național “Elena Cuza” – trei, Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” Craiova – două, Colegiul Național ”Carol I”- una . În această sesiune, au fost obținute 629 note de 10 pe discipline de examen, distribuite astfel: 51 note de 10 la proba Ea) – Limba și literatura română (49 note de 10 inițial), 297 note de 10 la proba Ec) – proba obligatorie a profilului(279 note de 10 inițial) și 281 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării(270 au obținut nota 10 înainte de contestații). Au fost depuse 1.479 de contestații, în descreștere, comparativ cu anul trecut (2.347); 659 de contestații la proba Ea) – Limba și literatura română, 376 de contestații la proba Ec) – Proba obligatorie a profilului; 444 de contestații la proba Ed) – Proba la alegere a profilului și specilaizării; în urma reevaluării lucrărilor, 1.063 contestații au fost admise în plus, 321 contestații au fost admise în minus și 95 de contestații au rămas nemodificate; 66 de candidați au fost declarați promovați după reevaluarea lucrărilor. A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (18 – 25 iulie).
Prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector – general al învăţământului doljean : “Suntem pe un trend ascendent şi vrem să-l păstrăm”
Până acum, am prezentat numai date statistice, aşa cum sunt ele aarătate. Dar, trebuie să vorbim, la Dolj, şi de ceea ce se întâmplă în învăţământul preuniversitar din judeţ. În acest fel, cel mai bine ştie situaţia prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al învăţământului preuniversitar doljean. “Suntem pe un trend ascendent şi sunt convins că îl vom păstra, aici referindu-mă atât la Evaluarea Naţională, cât şi la Bacalaureat. Rezutatele obţinute sunt conjugate: profesori, copii, părinţi. Altfel, nu putem realiza ceva. Sigur, sunt unităţi şcolare care au rezultate foarte proste, cu promovabilitate scăzută, vorbind de BAC, dar, prin programele stabilite, vom încerca să remediem probleme. Şi în vacanţă, sunt orarecare trebuie respectate pentru creşterea proiectului de promovabilitate “, a precizat şeful învăţământului preuniversitar doljean.