Un poliţist din Craiova a intervenit într-o situaţie extremă

0
810
Ieri, un poliţist din Craiova a intervenit într-o situaţie extremă, fiind în serviciul de patrulare împreună cu un coleg de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj. Acesta, poliţist în cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova a intervenit prompt , după ce a primit informaţii despre cazul în speţă.
În timp ce efectua serviciul de patrulare, ieri, pe strada “Arieş “din Craiova, împreună cu colegul său de patrulă, un jandarm în cadrul IJJ Dolj,  un agent de poliţie, de la Sceţia 1 Craiova, a observat, pe scuarul despărţitor al sensurilor de mers, o persoană căzută pe sol.
Imediat, poliţistul a oprit autospeciala de poliţie, constatând că pe scuar se afla un bărbat care prezenta o rană deschisă la nivelul capului.  Bărbatul părea inconştient, fapt pentru care  agentul a solicitat, prin apel 112, un echipaj de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. “Până la venirea echipajului, colegul nostru s-a preocupat de starea bărbatului, acoperindu-l cu o pătură izotermă pe care o deţinea în autospecială. Totodată, în sprijinul forţelor de ordine s-au alăturat şi cetăţeni cu spirit civic dar şi un medic, care a oferit indicaţii pentru acordarea primului ajutor”,a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.
Spirit civic şi mulţumiri pentru poliţist
Cel care a intervenit, agent de poliţie Alin Marian Buzatu, a dat şi câteva declaraţii: ,,Am auzit semnalele acustice ale ambulanţei şi am realizat că accesul în zona în care ne aflam era îngreunat, deoarece, fiind o zonă foarte circulată, traficul se blocase.
Am mers imediat în intersecţie, pentru a dirija circulaţia”. La rândul ei, persoana  care a sunat la 112, transmiţând şi imaginile, a precizat: ,,Poliţiştul efectiv fugea către intersecţie să dirijeze traficul blocat, pentru a facilita accesul ambulanţei”. Echipajul de ambulanţă a ajuns la bărbatul în cauză, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. “Alin a fost felicitat şi de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, fiindu-i totodată înmânată o diplomă de apreciere pentru modul în care a gestionat evenimentul. Când profesionalismul face echipă cu spiritul civic, rezultatul poate fi oferit ca exemplu.
Îţi multumim, Alin, pentru mobilizarea exemplară de care ai dat dovadă!”, au menţionat reprezentanţii IPJ Dolj.