Urmărit internaţional, depistat beat și drogat la volan

0
600

În această dimineaţă, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere şi control al circulației pe strada Madona Dudu din Craiova, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care circula dinspre “Matei Basabab” către “Bucovăț”. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire. Poliţiştii au pornit în urmărirea lui cu autospeciala, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. În cele din urmă, mașina în cauză a fost blocată, iar șoferul – imobilizat şi condus la sediu pentru audieri. A fost testat cu aparatul alcotest, care a indicat o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat și cu aparatul Drugtest,  rezultând valori pozitive pentru substanțe psihoactive. A fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și depistării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de la Rutieră, în colaborare cu colegi de la Secţia 2 Craiova, a reieșit că bărbatul, în vârstă de 43 de ani, declarase o identitate falsă, mai exact pe cea a fratelui său.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice ori a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţia legală.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul este urmărit la nivel internaţional. Autorităţile italiene au emis, pe numele său, un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunii de participare la o grupare infracţională. Din decembrie 2017, individul face parte dintr-o grupare de hoți de buzunare care operau în mijloacele de transport în comun şi foloseau în mod fraudulos carduri de credit şi bancare, obţinute ca urmare a infracţiunilor săvârşite.

Individul a fost preluat sub escortă de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Dolj – Compartimentul Urmăriri şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. A fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.