Real Madrid câştigă El Clasico şi devine lider

0
753

Real Madrid a câştigat şi cel de-al doilea Clasico al sezonului, 2-1 cu FC Barcelona, pe stadionul Alfredo Di Stefano, în etapa a 30-a din La Liga. Golurile au fost marcate de Benzema ’13 şi Kroos ’28 pentru învingători, respectiv Mingueza ’60 pentru FC Barcelona. Reuşita lui Benzema a fost una genială, reluare cu călcâiul la colţul scurt, la centrarea lui Lucas. După ce a ratat mai multe ocazii, având inclusiv două bare, trupa lui Zidane putea fi egalată la ultima fază a derby-ului, când Ilaix a şutat în bară, la scurt timp după ce Casemiro fusese eliminat. Madridul nu mai câștigase 3 derby-uri consecutive de peste 40 de ani şi urcă pe primul loc în La Liga, depășind-o pe Atletico datorită rezultatelor directe (2-0 și 1-1). Barcelona rămâne pe 3, cu 65 de puncte, un punct mai puţin ca rivaele din Madrid.

Alte meciuri jucate sâmbătă: Getafe – Cadiz 0-1 A marcat: Timor ’64 (autogol), Athletic Bilbao – Deportivo Alaves 0-0, Eibar – Levante 0-1 A marcat: De Frutos ‘45+2

Partidele Villarreal – Osasuna, Valencia – Real Sociedad, Real Valladolid – Granada şi Betis – Atletico Madrid sunt programate duminică, iar confruntarea Celta Vigo – FC Sevilla se va disputa luni.