Craiova a jucat puţin şi a obţinut puţin la Giurgiu

0
1068

Universitatea Craiova a avut prilejul de a-şi încheia seria gri, dar a fost incapabilă să scoată mai mult de un punct pe terenul Astrei. Giurgiuvenii avuseseră mai puţine zile de refacere între etape, au rămas devreme fără portarul titular şi sunt preocupaţi mai mult de restanţele salariale decât de fotbal. Chiar şi în aceste condiţii, trupa lui Papură n-a reuşit să se impună şi se depărtează de primele clasate, FCSB şi CFR Cluj, rivalele care s-au dovedit mult mai solide în acest început de an. În acest ritm, făcând haz de necaz, locul 3 nu i-l ia nimeni Universităţii Craiova în acest sezon.

La Giurgiu, în prima repriză s-a jucat totul, fiindcă partea secundă a adus numai faza pe care o pot invoca oltenii: henţul lui Graovac în careu, sub presiunea lui Bărbuţ, dar lui Radu Petrescu i-a îngheţat fluierul. Universitatea a dominat prima parte, dar 1-1 a fost rezultatul corect, fiindcă înainte ca Alex Cicâldău să egaleze, Stahl s-a fâstâcit când a rămas singur cu Pigliacelli, deşi putea să închidă meciul. Astra a trecut centrul de două ori în prima parte şi putea să aibă eficienţă maximă. Câmpanu a primit o şansă de a arăta ceva, a fost vizibil, dar nu şi convingător. După un şut care a fost aproape să iasă în aut de margine, ne-a arătat de ce Universitatea a plătit “numai” 500 de mii de euro pe el: are decât piciorul stâng, fiindcă dacă folosea şi dreptul ar fi costat un milion. Mamut a avut şi el şansa să spargă gheaţa în campionat, dar şutul i-a fost deviat. După această fază nu l-am mai văzut nici măcar în presingul său obişnuit, semn că după ce şi-a prelungit şederea în Bănie, a intrat în concediu de odihnă. Ofosu, care pasase la acea ratare, a fost cel mai slab jucător al Craiovei, el fiind şi “artizanul” deschiderii scorului. Germano-ghanezul nu s-a mai deranjat să-l urmărească pe Sousa la centrarea lui Budescu, deşi avusese iniţial câţiva metri avans. Ofosu avea să-şi continue prestaţia ridicolă şi pe faza de atac. Stângul lui Cicâldău pe mingea scoasă de Nistor a salvat meciul Craiovei în prelungirile unei reprize care trebuia să aducă mai mult, dar care putea şi să risipească totul.

După pauză, în loc să vedem iureşul unei echipe zbuciumate de gândul că pierde trena rivalelor, în loc să vedem Craiova zburdând în faţa unui adversar care n-a avut timp de refacere şi fusese stors de FCSB cu 3 zile înainte, n-am văzut nimic. Cicâldău şi Nistor, care funcţionaseră în prima parte, au devenit tot mai discreţi, parcă epuizaţi, Marius Constantin a devenit un fel de coordonator de joc, dar coechipierii s-au ascuns de multe ori pe construcţie, având ca alibi baricada gazdelor. “Aripile” au fost inerte, ca de obicei, iar cei veniţi de pe bancă, Ivan, Baiaram şi Căpăţână, au reuşit să joace mai prost decât cei mai slabi titulari. Lazar probabil a semnat deja cu Craiova, fiindcă a părăsit suspect de repede terenul, aşa cum a făcut Marius Constantin în meciul Gaz Metan – Universitatea, din play-off-ul trecut, dar puştiul care a intra între buturile Astrei n-a prea fost deranjat de craioveni. Universitatea a jucat puţin şi a obţinut puţin la Giurgiu şi confirmă că nu poate ţine ritmul impus de principalele pretendente la titlu, FCSB şi CFR Cluj.

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova 1-1 Au marcat: de Sousa 16 / Cicâldău 45+3.

Astra Giurgiu: Lazar (27 Popa)- De Sousa, Graovac, Găman, Bruno – Crepulja, Stahl (46 V. Gheorghe), Şerban (9 Canadjija) – Răduţ, Budescu – Montini (72 Merloi). Antrenor: Eugen Neagoe.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vlădoiu 6, Bălaşa 6, M. Constantin 7, Bancu 6 – Nistor 6 (83 Căpăţână), Mateiu 6, Cicâldău 7 – Câmpanu 5 (35 Bărbuţ 6), Mamut 5 (63 Ivan 4), Ofosu 4 (63 Baiaram 4). Antrenor: Corneliu Papură.

Arbitru: Radu Petrescu 5.