Campioana şi vicecampioana încheie anul cu duelul direct

0
610

CFR Cluj – Universitatea Craiova

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Soares, Djokovic, Itu – Deac, Debeljuh, Costache. Antrenor: Edi Iordănescu. Rezerve: Sandomierski – Manea, Zunic, Latovlevici, Chipciu, Hoban, Pereira, Carnat, Vojtus.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, Bălaşa, Bancu – Bic, Nistor, Cicâldău – V. Constantin, Mamut, Ofosu. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Vătăjelu, M. Constantin, Screciu, Căpăţână, Câmpanu, Ivan, Bărbuţ, Baiaram.

Arbitru: Radu Petrescu. Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”, azi, ora 21

Universitatea Craiova întâlneşte CFR Cluj în ultimul meci al anului, cele două disputând în vara trecută partida decisivă pentru titlu, în Bănie, iar ardelenii s-au impus cu 3-1, după ce Nistor deschisese scorul.

Cum au prefaţat meciul cei doi antrenori:

Cornel Papură:„CFR este o echipă cu jucători foarte experimentaţi, campioana României, ne aşteaptă un meci dificil, sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarei. E doar un meci de campionat, ce a fost a fost, nu mai contează, sper să intrăm cu un moral bun şi să dăm totul ca să putem câştiga. Eram la 60 de minute de titlu, vom vedea pe teren ce orgoliu avem, sper să fim la fel de agresivi ca echipa adversă, sperăm să ne ridicăm la înălţimea adversarului. Nu înseamnă decât un cadou pentru fani, nu este o revanşă, nu înseamnă că am pierdut titlul sau l-am câştigat, suntem încă în prima parte a campionatului. Abordăm fiecare meci în funcţie de adversar, sper să găsesc formula ideală de echipă.  Pun binele înainte, nu gândesc negativ, nu mă interesează nici pronosticurile, mă gândesc numai cum să fac să câştig meciul”.

Papură nu a câştigat până acum niciun punct în derby-urile cu FCSB şi CFR, rezultatele sale fiind: 2019: Craiova – FCSB 0-2, 2019: CFR – Craiova 1-0, 2020: Craiova – CFR 0-2, 2020: FCSB – Craiova 4-1, 2020: Craiova – FCSB 0-2.

Edi Iordănescu: „Ne aşteptăm la o partidă extrem de dificilă. Ar fi o greşeală ca opinia publică să rămână influenţată de ultimul lor rezultat. Îi consider o echipă extrem de valoroasă, cu multă calitate individuală. O echipă rănită, iar asta o face şi mai periculoasă. Am datoria să nu cad în capcană, să analizez obiectiv şi echilibrat. Craiova a făcut o primă repriză cu FCSB chiar bună, în care a creat, a produs ocazii. Putea şi să deschidă scorul. Este o candidată serioasă şi îndreptăţită pentru titlu. Trebuie să fim eficienţi şi să producem un rezultat pozitiv. E posibil să aibă în subconştient şi aspectul revanşei, dar să fim obiectivi şi să spunem că sezonul trecut, aici, la Cluj, au câştigat, s-au impus. Mă aştept la un joc disputat şi greu pentru noi. Vin cu dorinţa de a produce un rezultat bun şi de a spăla impresia cu FCSB. Au un antrenor cu care am avut anumite contre în trecut, dar pe care sincer, din punct de vedere profesional, îl respect. Consider că e un antrenor extrem de bine pregătit. Nu întâmplator, de câte ori s-a apelat la el a reuşit lucruri foarte bune. Sunt sigur că a pregătit meciul foarte bine. Au jucători valoroşi în toate compartimentele, începând din poartă. Au un portar care ajută la construcţie, dar a şi închis poarta. Bancu este jucător de naţională, au un cuplu de fundaşi centrali foarte experimentaţi. Mijlocul este foarte bun calitativ şi cu dinamică foarte bună. Nistor şi Cicâldău, doi jucători de creaţie şi foarte eficienţi. Jucătorii de atac au produs şi ei.”

Edi Iordănescu a câştigat o singură dată în 11 meciuri contra Craiovei, dar a făcut-o chiar cu CFR, în Supercupa României. Rezultatele lui Edi împotriva Craiovei:

2020: Craiova (cu Papură) – Mediaş 2-1, 2020: Craiova (cu Papură) – Mediaş 3-1, 2019: Mediaş – Craiova (cu Piţurcă) 2-3, 2018: Craiova (cu Mangia) – CFR 0-1, 2018: Craiova (cu Mangia) – Astra 1-0, 2017: Astra – Craiova (cu Mangia) 2-2, 2017: Craiova (cu Mangia) – Astra 1-1, 2016: Pandurii – Craiova (cu Mogoşanu şi Naicu) 1-1, 2015: Craiova (cu Săndoi) – Pandurii 0-0, 2015: Pandurii – Craiova (Cu Cârţu şi Săndoi) 0-1, 2013: ASA – Craiova (cu Lincar) 1-1.