Bergodi a condus primul antrenament la Craiova

0
1215

Italianul Cristiano Bergodi a condus astăzi primul antrenament la Universitatea Craiova. Din cauza măsurilor de prevenţie luate de guvern, şedinţa de pregătire s-a desfăşurat pe grupe, antrenorul italian neputând avea sub comandă în acelaşi timp mai mult de 4 jucători. Cristiano Bergodi i-a avut alături pe secundul italian, Luigi Ciarlatini, cât şi pe secundul român, „moştenit” de la Cornel Papură, adică Dragoş Bon. Acesta din urmă, fost antrenor la echipa a doua a clubului, a fost impus de către patronul Mihai Rotaru atât în staff-ul lui Papură, cât şi în cel al lui Bergodi.

Bergodi le-a explicat lui Cicâldău şi compania câteva lucruri tactice pe care şi le doreşte implementate rapid, în special cele legate de marcaj şi de tranziţia negativă. Cu portarii a lucrat separat antrenorul responsabil de acest sector, Robert Tufişi, cel care şi-a sărbătorit astăzi ziua de naştere, el împlinind 44 de ani.

”Nu voi schimba ce a făcut bun Cornel Papură, plecăm de la o bază bună, de la un sistem bun, de la niște jucători buni. Ceva-ceva mai trebuie, dar treptat, fără multe schimbări, fără să stricăm munca altora. Jucătorii trebuie să se gândească la cel mai înalt obiectiv, iar patru puncte nu este foarte mult, ținând cont că mai sunt 3 derby-uri, 2 cu CFR şi unul cu FCSB. Semnez acum dacă va trebui să jucăm pentru titlu cu CFR în ultima etapă. Sper să dau încredere jucătorilor, pentru că avem lot bun. Echipa Craiovei de acum este puternică, mai bună decât celelalte formații pe care le-am antrenat” a declarat Bergodi, după ieșirea din carantină.