Program de sprijin în carieră pentru elevii doljeni, susţinut de ISJ Dolj

1
540
Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj este partener într-un alt proiect de dezvoltare a educaţiei pentru elevii din judeţ, având sprijinul unor entităţi economice cu prestanţă în teritoriu. Programul se desfăşoară în perioada 13 iulie 2018 – 12 iunie 2020 şi se intitulează „Program integrat de sprijin în carieră pentru elevii din judeţul Dolj”, la care participă elevi din învăţământul profesional şi tehnic din cinci unităţi de profil din Dolj.
Este vorba despre un proiect amplu, al cărui obiectiv principal îl reprezintă facilitarea tranziţiei de la studiu la viaţa activă pentru elevii înmatriculaţi în liceele sau şcolile profesionale din judeţul Dolj, ca urmare a accesului la activităţi integrate de învăţare la un potenţial loc de muncă şi în firmele de exerciţiu înfiinţate. „Activităţile proiectului au un impact major şi de lungă durată asupra grupului ţintă al proiectului şi vizează adaptarea elevilor la cerinţele pieţei muncii şi facilitarea insreţiei acestora prin conştientizarea importanţei şi semnificaţiei programelor de învăţare la locul de muncă şi a abilităţilor practice deprinse, esenţiale pentru un viitor absolvent de studii şi la modalităţile de participare în acest sistem de practică organizată, ca un prim contact cu piaţa muncii, prin care să îşi dezvolte o serie de competenţe profesionale şi transversale. De aceea acest parteneriat este  foarte important, unul în care „Primaserv SRL” este lider, iar „Palace Tour SRL” este partener, alături de noi”, a precizat prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Peste 330 de elevi, prinşi în program
Aşa cum am spus, proiectul este unul amplu, în cadrul căruia se vor efectua investiţii în domeniul educaţiei şi al formării prefoseionale a 335 de elevi înmatriculaţi în liceele din judeţul Dolj, generând aspecte pozitive pe termen lung în mai multe domenii. Astfel, dintre acestea, amintim: creşterea calităţii pregătirii profesionale a acestora, din care minimum 205 vor dobândi o certificare la încetarea activităţii de participant, rata fiind de 61,19%; sporirea numărului de absolvenţi de învăţământ secundar , care îşi găsesc un loc de muncă (168 de locuri de muncă, prin intermediul proiectului – 50,15% din grupul ţintă), etc. Valoarea totală a proiectului este de peste 2,2 milioane de lei, una eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European . „În primul an de implementare, s-au desfăşurat activităţi de consiliere a elevilor, stagii de pregătire practică şi activităţi în cadrul firmelor de exercţiu. Felicitări tuturor celor care partcipă, din cele cinci unităţi de învăţământ din Dolj: Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”, Liceul „Matei Basarab”, Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” şi Colegiul de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi”, toate din Craiova”, a mai menţionat Monica Leontina Sună.

1 COMENTARIU

Comments are closed.